Google+

Desi autoritatile au interzis matineele din cauza virozelor, totusi in unele gradinite au avut loc matinee, chiar si fara spectatori - VIDEO

Desi autoritatile au interzis matineele din cauza virozelor, totusi in unele gradinite au avut loc matinee, chiar si fara spectatori - VIDEO
Embed:

Ordinul nu se discuta, ci se executa...doar ca nu intotdeauna. Desi autoritatile au interzis matineele de inceput de primavara din cauza numarului mare de viroze, totusi spectacole au avut loc in unele gradinite. Desi au purtat masti si bahile, unii parinti au tinut cu tot dinadinsul sa fie alaturi de odraslele lor. Si totusi, mai toate gradinitele s-au conformat ordinului directiei de Invatamant, iar copii care au facut matinee, nu au avut pe nimeni drept spectatori.


Desi exista un ordin al directiei de Invatamant prin care se amana orice manifestatie in scoli si gradinite, administratia gradinitei numarul 165 a decis totusi sa faca matineul. Mai mult, au fost chemati si parintii. Cu bahile si masti pe fata, acestia nu au vrut sa lipseasca de la un eveniment atat de important pentru micuti.

Totusi asta nu i-a impiedicat pe micuti sa dea un spectacol ca la carte. Dupa pregatiri lungi si minutioase, picii au facut adevarate demonstratii de talente. Costumati in flori, buburuze sau fluturasi, copiii au incercat sa aduca atmosfera de primavara in institutia lor.

Administratia gradinitei spune ca institutia a trecut deja de pericolul virozelor, iata de ce s-a gandit sa nu-i lipseasca pe micuti de aceasta bucurie.


Aliona STRATU, DIRECTOR GRADINITA: “Din 270 de copii, frecventeaza la 80 de procente.”


Totusi, mai toate institutiile au decis sa nu treaca peste cuvantul autoritatilor, si chiar daca au avut loc, serbarile s-au dat doar intre copii si angajati. De exemplu, la gradinita 153, scaunele pentru spectatori erau goale.

“Astazi este inceputul primaverii”


“Si ziua lui Ion Creanga.”


Silvia ANDRONIC, DIRECTOR GRADINITA: “Noi le vom da mamelor cadou un disc.”


Sefa directiei Educatie spune ca institutiile care s-au aventurat sa faca matinee in prezenta parintilor ar fi trebuit macar sa anunte.

 

Tatiana TVERDOHLEB, ŞEF DIRECȚIA EDUCAȚIE: “Cred ca vor fi sanctionati, a fost ordin.”


Potrivit autoritatilor, numarul cazurilor de gripa si viroze este in descrestere.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn