Maine, 21 octombrie, democratii organizeaza Adunarea Nationala PDM. Pe site-ul partidului a fost publicat un scurt comunicat informativ despre evenimentul respectiv, fara a fi precizate prea multe detalii, scrie ZdG.md

Publicat:20.10.2018, 10:01

Aşa cum acum câteva zile nu am reuşit sa obţinem prea multe detalii despre manifestaţie, nici astazi purtatorul de cuvânt al PD nu a putut sa ne raspunda la întrebari, aşa încât se formeaza senzaţia ca cei din partid nu ştiu ce va avea loc mai exact în aceasta duminica sau încearca sa lase intenţionat aceasta impresie.

„Adunarea Nationala PDM – Pentru Moldova se va desfasura în Piata Marii Adunari Nationale si are ca scop prezentarea principiilor care vor sta la baza programului politic al partidului în urmatorii ani”, se precizeaza pe scurt în comunicatul plasat pe site-ul Partidului Democrat.

L-am contactat pe purtatorului de cuvânt al democraţilor Vitalie Gamurari pentru a afla mai multe detalii, însa acesta a declarat ca nu cunoaşte mai multe informaţii decât cele care au fost deja publice. Am luat legatura şi cu deputatul democrat Sergiu Sîrbu, care ne-a comunicat ca în aceasta duminica PDM va prezenta reuşitele guvernarii, dar şi viziunile de viitor. Pe scena ar urma sa urce Vladimir Plahotniuc, dar şi alţi membri ai partidului.

„Probabil va fi o dare de seama, un raport despre ce am facut, dar şi viziunea de viitor. Pe aceste elemente va fi pus accentul. Eu nu voi avea un discurs. Foarte puţini vor avea discursuri pentru ca nu încapem toţi pe scena. Cu siguranţa un discurs va avea şi preşedintele partidului. Eu nu cunosc toate detaliile”, a spus Sergiu Sîrbu.

Acum câteva zile, pe site-ul Omega a fost publicat programul evenimentului de duminica. Documentul ar fi fost transmis organizaţiilor teritoriale ale PDM în legatura cu manifestaţia programata pentru 21 octombrie.  În programul evenimentului se regasesc informaţii despre discursurile ce vor fi ţinute de pe scena din PMAN, cum trebuie sa fie îmbracaţi membrii PD, dar şi ce trebuie sa spuna simpatizanţii atunci când sunt abordaţi de presa. Potrivit programului publicat de redacţia Omega, un discurs ar urma sa fie ţinut de Vlad Plahotniuc, iar pe scena ar urma sa urce şi un europarlamentar.

L-am întrebat pe Sergiu Sîrbu daca poate sa ne comunice despre ce europarlamentar este vorba, doar ca acesta a menţionat ca nu cunoaşte: „Chiar nu cunosc, deoarece nu am tangenţa cu organizarea evenimentului. Va fi o surpriza pentru noi toţi şi aşteptam”.