Caz socant in satul Sofia din raionul Drochia. Un bebelus a fost omorat de un barbat care a baut impreuna cu bunica micutului. Individul a fost retinut si risca inchisoare pe viata. Mama baietelului, care mai are doi copii, era la munca in acel moment.

Publicat:21.12.2018, 14:26


Totul s-a intamplat ieri dupa amiaza. Barbatul a venit la bunica bebelusului in vizita. In afara camerelor de luat vederi, femeia a spus ca impreuna au stat la masa si au consumat vin. La un moment dat, ea a iesit afara si l-a rugat sa aiba grija de micut. Cand s-a intors, a vazut cum barbatul il izbeste pe copil de podea.

“L-am lasat putin cu copilul, deci eu ma duc pana la wc si de afara a auzit ca copilul tipa si nu reusea sa intre in casa si cand a intrat el a pornit sa o bata si pe ea.”

Dupa ce a scapat din mainile lui, femeia a fugit, cu tot cu bebelus, la vecini ca sa cheme ajutor. Intre timp, micutul a decedat. Vecinii spun ca femeia in varsta de 51 de ani avea grija de nepotul sau si nu obisnuia sa-l lase de unul singur. VOX:

 “Intotdeauna grija de dansul, unde se ducea ea acolo lua si baiatul, ce vroia baiatul cumpara. Mama de la Chisinau trimetea bani, ea intodeauna avea bani in buzunar.”

Oamenii spun ca suspectul consuma des alcool.

“Era un betiv, unde cadea acolo dormea, se ducea la magazin cumpara bauturi spirtoase, foarte rau era.”
Responsabilii de la primarie spun ca familia in care s-a intamplat nenorocirea este  social vulnerabila, insa nu avea probleme niciodata.

Aliona LESANU, ASISTENTA SOCIALA:  “Toata raspunderea bunica si-a asumat-o documenal. Mama venea in fiecare saptamana, nu era weekend in care sa lipseasca.”

Potrivit politiei, faptasul a fost retinut pentru 72 de ore. Daca va fi gasit vinovat acesta risca pana la 20 de ani de inchisoare sau detentie pe viata.