Doi medici de pe ambulanta, care au acordat ingrijiri medicale celor cinci persoane din Cantemir intoxicate cu o substanta chimica, au fost internati in spital.

Publicat:31.10.2018, 11:17

Potrivit purtatorului de cuvant al CNAMUP, Diana Blanaru, doi medici de pe ambulanta au fost internati in spitalul de la Cantemir, a doua zi, dupa ce au acordat ingrijiri medicale celor cinci perosane, care s-au intoxicat cu o substanta chimica. Ulterior, au fost transportati si internati la spitalul Sfanta Treime cu aceleasi simptome de voma si ameteli.


Contactati de Pro TV, medicii de la Sfanta Treime ne-au spus ca starea lor, cat si a celor doua femei, mama si bunica, este satisfacotoare.

Cei de la Centrul National de Asistenta Medicala Urgenta spun ca mama copiilor decedati a chemat in timpul noptii ambulanta crazand ca picii au suferit o intoxicatie alimentara. 

Medicii spun ca i-au sugerat mamei ca micutii sa fie transportati la spital, femeia insa ar fi refuzat. Peste cateva ore ambulanta a fost solicitata din nou, iar copiii au fost dusi in stare grava la spital, constantandu-se ca ei s-au intoxicat cu pesticide. Totul s-a intamplat ieri intr-o localitate din Cantemir.

Doua femei, mama si bunica si trei copii, doua fetite si un baietel, au fost internate de urgenta la un spital din capitala dupa ce s-au intoxicat cu insecticide. La scurt timp cele doua surori de 4 si 11 ani si baietelul de 8 ani au decedat.

Intreaga familie s-a intoxicat cu insecticide dupa ce bunelul copiilor ar fi stropit graul din podul casei cu ele si pe timp de noapte toata familia ar fi inhalat substantele toxice.