Statiunile de la munte din Romania sunt pline de moldoveni, care au mers acolo pentru a sarbatori Craciunul pe stil vechi. Este multa distractie in aceste zile la Sinaia si Poiana Brasov, unde oamenii petrec pana in zori, chiar daca trebuie sa scoata din buzunare sume frumusele.

Publicat:04.01.2019, 12:43

La primele ore ale diminetii, aceasta familie a pornit cu un microbuz de la Chisinau spre Poiana Brasov. Oamenii s-au cazat la un hotel de patru stele.

O alta familie de moldoveni, cazata la Cheile Gradistei, langa Bran, a urcat in Poiana Brasov unde avea intalnire cu rudele.

"Am venit sa ne intalnim cu niste rude, sa petrecem timpul cu ei. - Dupa cat timp va revedeti? - De anul trecut."

 Gabriel ROSCA, REPREZENTANT HOTEL:Din 45 de camere, in 20 de camere sunt clienti vechi care fac la noi Craciunul de aproximativ 10 ani.“

 La pensiuni, pretul e mai mic: in jur de 30 de euro pe noapte. Moldovenii au gasit in statiunile din Romania totul pe gustul lor.

Turistii moldoveni au ajuns si in Vatra Dornei, unde au rezervat o treime din locurile de cazare. Statiunea e cea mai apropiata de Moldova si pot schia la preturi mici. Pentru un sejur de cinci nopti, la un hotel de patru stele, un turist plateste 220 de euro si are inclus micul dejun, accesul gratuit la SPA si masa festiva din seara de Craciun.

E aproape hotelul, e aproape partia, aproape orasul, centrul. Preturile foarte bune, cazare, trei mese pe zi. Cea mai mare distractie este pe partie.

Craciunul pe stil vechi este sarbatorit de moldoveni pe 7 ianuarie. Atunci, hotelurile si pensiunile din Romania vor organiza petreceri cu mese festive.