Google+

Sedinta in dosarul Filat. Liderul PLDM, prezent in sala: Judecatorii au respins cererea avocatilor de a inceta cauza penala - FOTO/VIDEO

Sedinta in dosarul Filat. Liderul PLDM, prezent in sala: Judecatorii au respins cererea avocatilor de a inceta cauza penala - FOTO/VIDEO
Embed:

A inceput sedinta in cazul fostului premier Vlad Filat. Liderul PLDM este prezent la sedinta de judecata.

 

UPDATE 16:35 Filat a fost iarasi mutat dintr-un cabinet in altul:

Sursa foto: captura privesc.eu

 

UPDATE 14:40 Judecatorii au respins cererea avocatilor lui Vlad Filat.

 

UPDATE 13:01 In aceste momente judecatorii se afla in deliberari dupa ce avocatii fostului premier au cerut nulitatea rechizitoriului si incetarea cauzei penale pe numele lui Vlad Filat.

 

UPDATE 12:25 Liderul PLDM Vlad Filat a fost transferat dintr-un cabinet in altul la Judecatoria Buiucani. Intrebat de jurnalisti, Filat a spus ca regreta decizia celor 7 deputati.

 

UPDATE 12:03 In momentul in care Vlad Filat a fost adus de mascati in cabinetul unde are loc sedinta, liderul PLDM a transmis un mesaj celor 8 deputati care au votat Guvernul Filip:

 

"Va rog sa-i sunati pe cei 8 deputati PLDM si sa-i intrebati daca i-am sunat eu."

 

 

 

 

 

In decembrie 2015, procurorii care gestioneaza dosarul Filat au declarat ca au adunat suficiente probe care ar demonstra ca Filat ar fi primit suma de 800 de milioane de lei. Astfel, doua capete de acuzare in cazul Filat au fost prezentate in instanta de judecata. Vlad Filat a fost retinut pe 15 octombrie, apoi a fost arestat. O saptamana mai tarziu a fost transferat din izolatorul CNA la penitenciarul nr. 13 din capitala. 

 

Dupa 3 mandat de arest pe 30 de zile, la inceputul lunii ianuarie a fost emis un nou mandat de arest pentru 90 de zile pe numele lui Filat. El este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcati. Filat a respins acuzatiile, si a spus ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta Vlad Plahotniuc.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn