Google+

VIDEO - E greu sa fii deputat in Moldova. Un ales al poporului se plange de salariu: "Incearca sa supravietuiesti cu 7.500 de lei"

VIDEO - E greu sa fii deputat in Moldova. Un ales al poporului se plange de salariu: "Incearca sa supravietuiesti cu 7.500 de lei"
Embed:

In Moldova, pana si deputatii se plang de viata grea. Un parlamentar s-a vaitat azi ca este foarte dificil sa supravietuiasca cu un salariu de 7500 de lei. Asta in conditiile in care salariul mediu in tara noastra este de putin peste 4700 de lei, iar deputatii ridica, de fapt, in fiecare luna pana la 22 de mii de lei. Aceasta suma include indemnizatia lunara pentru transport, alocatie pentru locuinta, dar si indemnizatiile pentru concediu.

 

Despre cat de greu este sa fii deputat, alesii  poporului s-au plans la una dintre sedintele comisiei parlamentare pentru Politica Externa si Integrare Europeana. Astfel, deputatul neafiliat, Sergiu Stati, a spus ca salariul de 7500 de lei, ridicat lunar, este aproape nimic si, de fapt, si deputatii abia de supravietuiesc din aceasta suma. Parlamentarul  nu a pomenit insa de sporurile salariale, dar si avantajele pe care le are un deputat.  

 

 Veaceslav IONIȚĂ, FOST DEPUTAT: "7500 plus 4000 de lei pentru masina de serviciu, 4000 de locuinta, pana la 1000 de lei pentru sedinte..."


La aceasta suma se mai adauga si indemnizatia de concediu de peste 60 de mii de lei anual, dar si primele de Pasti si Craciun care ajung pana la 1500 de lei la fiecare sarbatoare. Declaratiile lui Sergiu Stati au starnit discutii aprinse pe retelele de socializare. Alesul poporului insa a tinut sa explice ca nu a fost inteles corect. 

 

Sergiu STATI, DEPUTAT NEAFILIAT: "Am zis in comparatie cu sefii de intreprinderi care primesc cate 40 de mii de lei. Eu nu ma scald in aur.
Oamenii le recomanda deputatilor nemultumiti de salariul lor, sa renunte la functii."

 

Stati este unul dintre cei 14 deputati care au parasit fractiunea Partidului Comunistilor din Parlament si au creat Platforma parlamentara Social-Democrata impreuna cu democratii.

 

---------

"Astia de la firme primesc de zece ori mai mult decat primeste un deputati din R. Moldova. Si ramai cu 7500 de lei si incearca sa supravietuiesti si sa sustii nu stiu ce", s-a aratat indignat Sergiu Stati.

 

El nu s-a referit insa si la avantajele pe care le are un parlamentar, precum ar fi indemnizatii, sporuri, concediale, asigurarea cu transport.

 

Stati este unul dintre cei 14 deputati care au parasit fractiunea Partidului Comunistilor din Parlament si au creat Platforma parlamentara Social-Democrate impreuna deputatii din fractiunea Partidului Democrat.

 

Sursa video: privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn