Elevii din clasele primare de la liceul "Mircea cel Batran" din capitala ar fi nevoiti sa puna bucate pe masa pentru ceilalti colegi. Asta sustin cativa parinti, care mai spun ca si mancarea preparata nu ar fi de o buna calitate. Firma care pregateste bucatele neaga acuzatiile si sustine ca nu e de datoria ei sa distrubuie mancarea elevilor. Nu am reusit sa discuta cu directoarea institutiei.

Publicat:17.01.2019, 17:09


“Cate doi copiii. Trebuie sa aranjam mancarea pe masa, painea, compotul.” 

”-De cand se intampla asta? -Din clasa a doua. Asa ne pune. ” 

 Angela Dumbraveanu spune ca a aflat de la fiica sa, eleva in clasa a patra, ca in fiecare zi este “de serviciu” la bucatarie.

Angela DUMBRAVEANU, PARINTE: ”Ei obliga copiii sa mearga sa aseze masa, sa stranga. Spun ca nu au suficient personal. Asta nu inseamna ca pot fi exploatati copiii nostri.”

PARINTE: ”Copiii trebuie sa mearga din timpul orelor si pierd material si trebuie sa aranjeze masa.” 03:15 “Zilnic se duc cate doi copii si pun masa.” 

Bibliotecara liceului ar fi cea care decide cine dintre elevi este de serviciu la cantina ne-a spus sora medicala, care afirma ca scoala nu are suficient personal.

”Am fost si eu, nu avea cine. Salariu e mic si nu vor sa raspunda.” 

 Angela Dumbraveanu sustine ca la cantina ar fi si alte nereguli.

Angela DUMBRAVEANU, PARINTE: ”Pun parjola, batuta cu mana. Pun produse expirate, recent s-a intamplat, iaurtul a fost cu mucegai. Scaunele si mesele sunt murdare. Paine de dimineata care nu e mancata de clasele primare o dau adolescentilor, plina cu unt sau tare.”

”Cand m-am dus sa aranjez masa ele mi-au spus, na i-a o carpele si sterge scaunele si mesele."

”Gasesc par in mancare si insecte, gandaci.”

”Lingurile sunt foarte murdare si in chifle sunt fire de par.” 

”Azi nici nu mi-a pus parjoala, la mine nu era. Odata cand mi-a pus carne, era numai piele si os. Nu aveai ce manca.

De prepararea meniului in liceu este responsabila Intreprinderea de Stat a Alimentatiei Publice “Bucuria-El”. Directorul acesteia sustine ca aranjarea bucatelor pe mese nu este de datoria lor.

Simion UNTILA, DIRECTOR IMAP “BUCURIA-EL”Unde e parul cela, vreau sa-l vad si eu. ”

”Cantina e a combinatului Bucuria, sala e a scolii.” 

In bucatarie am descoperit vesela spalata,  ramasa insa cu bucati de mancare, sau chiuvete murdare.

“Ma rog, sunt inca in proces, lucreaza. -nu va pare murdar acest burete, acest sapun care ar trebui sa fie lichid probabil?"

“Asta inca are morcov pe ea. -Eiii. E curata."

“Simtiti usoare pe manie? Simt ca-s proaspat spalate.” 

 Picii se plang ca la bufetul improvizat, care apartine tot intreprinderii municipale, primesc restul in covrigi.

“Suc de sase lei nu mi-a dat rest patru lei inapoi din 10, dar mi-a dat covrigi. Eu am spus ca vreau bani, dar ea a spus du-te de aici.” 

Simion UNTILA, DIRECTOR IMAP “BUCURIA-EL": "’Parintii ne spun ca se da rest in covrigi? -Eu asta nu pot sa va raspund, trebuie sa vanda la pachet.”

Directoarea liceului nu a fost de gasit la birou si nici la telefon pentru a comenta situatia. Iar sefa Directiei Educatie, Rodica Gutu, spune ca administratia intreprinderii care pregateste mancarea pentru copii ar trebuie sa asigure si personal care sa puna bucatele pe mese elevilor, iar copiii nu ar trebui sa se ocupe de acest lucru.