Google+

Explozie de culoare si miros intr-un centru comercial din capitala. Acolo au fost expuse unele dintre cele mai exotice flori cum ar fi plantele carnivore, cactusi pufosi si orhidee ce cresc fara sol - VIDEO

Explozie de culoare si miros intr-un centru comercial din capitala. Acolo au fost expuse unele dintre cele mai exotice flori cum ar fi plantele carnivore, cactusi pufosi si orhidee ce cresc fara sol - VIDEO
Embed:

Explozie de culoare si miros astazi intr-un centru comercial din capitala. Acolo au fost expuse unele dintre cele mai exotice flori cum ar fi plantele carnivore, cactusi pufosi si orhidee ce cresc fara sol. Unele au putut fi doar admirate, altele chiar cumparate. Banii adunati vor merge la un azil pentru animalele fara adapost.

 

Pe Marina Curtis, am surprins-o impreuna cu cei 5 copii ai sai langa o colectie de cactusi asa cum mai rar vezi. O parte din plante a fost adusa de peste hotare iar unele specii au fost obtinute prin incrucisare. 

 

Marina CURTIS: "El este implantat in alt cactus si deja creste nu pe radacina lui. Astrophytum myriostigma este un cactus foarte rar, in Moldova poate sunt cateva persoane care ii au. Iata un cactus la care ghimpii seamana cu o foaie."

 

 Marina Curtis si-a expus si tablourile facute din suculente.

 

Maria CURTIS: Este compus din 20 de tipuri de suculente. Acest tablou l-am creat acum jumatate de an, special sa le demonstram oamenilor ca un tablou viu nu este numai frumos dar e si rezistent.”

 

 Irina Belenciu spune ca si-a umplut apartamentul de orhidei si stie toate secretele despre aceste plante. Se poate lauda cu exemplare unice aduse din Thailanda. 

 

Irina BELECIU: Orhideele simple nu intodeuna au nevoie de scoarta, unele le tin in vaze le fac umidiatatea normal.Ele pot sa ajunga cu radacina si frunze de inaltimea dvs.” 

 

La expozitie au fost expuse si plante carnivore dar si din cele care isi misca frunzele.

 

Daca te atingi de frunze ele se inchid, aproape pe loc. Se considera o planta vie. Mare parte a colectiei este compusa din viole. Am in jur de 500 de specii.”

 

“Asa o floare frumoasa, atrage atentia dar cand cade o insecta nu poata sa iasa de acolo.”  

 

La fel ca intr-o padure, printre flori au fost si fluturi. Alexandru Pusca la ai sai 13 ani i-a uimit pe toti cu colectia sa de insecte. Creste in conditii casnice specii de fluturi care nu se intalnesc la noi.

 

Alexadru PUSCA:Se poate de pus ca tablou, in fata mesei. Atac Sacrus cel mai mare fluture din lumea,anume el a iesit la mine acasa. Dar insectele de unde le-ai luat noi mergi prin padure si le strangem.” 

 

“Eu vreau sa-mi procur un paiajen mare.”

 

 Vizitatorii spun au gasit flori pentru a-si mari propriile colectii.

 

“Am gasit un tip de feriga care imi place mult.”

 

 O parte din banii colectati din vanzari vor ajunge la azilul de animale fara adapost din capitala.

 

Olga MOCREAC, VOLUNTAR:Azilul nu este sponsorizat de stat si ne-au dat posibilitatea sa participam. Ieri au fost putini oameni, speram ca astazi sa colectam mai multi bani.”

 

 O asemenea expozitie  urmeaza sa fie organizata si in weekend-urile urmatoare.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn