Google+

Locuitorii capitalei se plang ca inca nu au primit facturile la gaz. Unii experti presupun ca guvernarea nu vrea sa indispuna oamenii inainte de alegeri si ca dupa scrutin gazul s-ar putea scumpi. Ce spun cei de la Moldova Gaz - VIDEO

Locuitorii capitalei se plang ca inca nu au primit facturile la gaz. Unii experti presupun ca guvernarea nu vrea sa indispuna oamenii inainte de alegeri si ca dupa scrutin gazul s-ar putea scumpi. Ce spun cei de la Moldova Gaz - VIDEO
Embed:

Mai multi consumatori se plang ca nu au primit ultimele facturi la gaz si se intreaba ce se intampla. Reprezentatii Moldova Gaz sustin ca facturile intarzie pentru ca este actualizat sistemul de informatie. Unii experti presupun, insa, ca guvernarea nu vrea sa indispuna oamenii inainte de parlamentare, si ca ulterior gazul s-ar putea scumpi. Purtatorul de cuvant al democratilor sustine ca acestea ar fi doar niste speculatii si ca guvernarea nu se implica in activitatea acestei institutii.

 

Svetlana spune ca astazi, cand a verificat cutia postala, s-a mirat sa vada ca factura la gaz, care ajungea de obicei la timp, lipseste.

 

“Luna asta nu au venit toate impreuna.”

 

Toti locuitorii capitalei, pe care i-am intrebat azi despre asta, ne-au spus ca s-au pomenit in aceeasi situatie.

 

“Nu am primit.”

 

Oamenii spun ca s-au intrebat care e motivul retinerii si chiar au auzit zvonuri ca facturile vor veni dupa alegeri.  

 

“Neasteptat si foarte neplacut, asa retinere a facturii inca nu am avut. O sa sun sa aflu. Eu inteleg ca pe noi ne pacalesc usor, dar asa au decis sa procedeze.”   

 

Pe pagina sa de facebook Moldova Gaz, a anuntat intr-un comunicat ca in aceasta luna facturile se retin din cauza unor actualizari la sistemul de informatie, iar cosumatorii le vor primi cu intarziere.

 

Acelasi lucru ne-au spus astazi si operatorii de la call centrul intreprinderii, mentionad ca alte informatii  sunt speculatii.

 

Expertul in energetica Sergiu Tofilat spune ca in alte regiuni alte tarii consumatorii ar fi primit si alte explicatii de la operatori.

 

Expertul crede ca decizia de a retine facturile este luata intentionat de autoritati in preajma alegerilor.

 

Sergiu TOFILAT, EXPERT IN ENERGETICA : “Iarna consumul de gaz este mai mare respectiv si facturile sunt mai mari si sa nu motiveze oamenii sa nu-i faca mai tristi, autoritatile au decis hai sa dam facturile dupa alegeri.

 

Totodata Sergiu Tofilat, spune ca in perioada urmatoare ne-am putea pomeni cu majorarea tarifelor la gaz asa cum pretul de import a crescut, iar oamenii platesc tarifele dupa pretul vechi.

 

Sergiu TOFILAT, EXPERT IN ENERGETICA : “Nu stim la ce sa ne asteptam, ne putem astepta ca vor recalcula facturile din ianuarie. Daca vor primi facturi mai mari dupa alegeri va fi ilegal pentru ca nu se pot majora tariful fara de consultari publice." 

 

Dupa alegerile parlamentare Republica Moldova se poate confrunta cu o crestere semnificativa a tarifelor la gazele naturale, care va provoca si o scumpire si a altor servicii, scrie Mold Street. Asta se poate intampla din cauza politicii tarifare din ultimii trei ani si majorarea pretului de import, a scris  portalul acum cateva zile.

 

Pretul mediu de import al gazelor naturale pe parcursul anului 2018 s-a majorat cu circa o treime - de la 215,7 dolari pentru o mie de metri cubi in primul trimestru al anului, la 283,2 dolari pentru o mie metri cubi in ultimul trimestru.

 

Pe Instagram-ul Pro TV Chisinagăsiţi imaginile, dar si stirile momentului din Moldova, dar şi din lume!  

 

Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn