Google+

Traian Basescu si sotia sa au depus o cerere pentru obtinerea cetateniei RM. Reactiile politicienilor moldoveni - VIDEO

Traian Basescu si sotia sa au depus o cerere pentru obtinerea cetateniei RM. Reactiile politicienilor moldoveni - VIDEO
Embed:

Traian Basescu, decis sa devina moldovean cu acte in regula. Fostul presedinte roman impreuna cu sotia sa a depus deja o cerere pentru a obtine cetatenia Republicii Moldova. Secretarul Presedintiei de la Chisinau, Ion Paduraru, afirma ca actele vor fi examinate atunci cand le va veni randul. Imediat dupa aflarea vestii, reactiile politicienilor moldoveni nu au intarziat sa apara.


Potrivit lui Ion Paduraru, acum mai bine de saptamana, cuplul Traian si Maria Basescu a depus o cerere la presedintie, in care solicita sa primeasca cetatenia tarii noastre. In cerere, Basescu ar fi indicat ca isi doreste sa devina moldovean, pentru ca iubeste foarte mult tara noastra. Mai ales ca anterior, in repetate randuri, Basescu a declarat acest lucru. Potrivit autoritatilor, pentru a obtine cetatenia tarii noastre, Traian Basescu are nevoie de aprobarea SIS-ului,a Ministerului de Interne, dar pe si cea a ministerului Tehnologiei Informatiei. Deocamdata, Basescu nu si-a comentat decizia. La noi insa, reactiile nu au intarziat sa apara.

 

Subiectul nu a fost trecut cu vederea nici liderul comunistilor Vladimir Voronin. Atunci cand fractiunea sa urma sa numeasca o persoana pentru a face parte dintr-un grup de lucru privind elaborarea unor modificari la Codul Electoral, in gluma, Voronin l-a propus pe fostul presedinte roman, ca reprezentant al comunistilor.

 

Traian Basescu are 65 de ani si a fost presedintele Romaniei intre anii 2004 si 2014. In perioada mandatului sau, Basescu a simplificat procedura de redobandire a cetateniei romane pentru basarabeni.

 

In cazul in care va obtine cetatenia tarii noastre, Traian Basescu ar putea sa-si continue cariera politica, doar ca nu poate candida la functia de presedinte, pentru ca nu a locuit 10 ani in R. Moldova.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn