Google+

FOTO - Fostul presedinte al raionului Ialoveni, dat in cautare internationala, se plimba nestingherit intr-un mall din Iasi?

Fostul presedinte al raionului Ialoveni, dat in cautare internationala pentru luare de mita, se plimba nestingherit peste Prut. El a fost surprins in timp ce lua masa intr-un centru comercial din Iasi.

 

Potrivit celui care a facut pozele, s-a intamplat acum doua zile. Lilian Popescu, fostul presedinte democrat al raionului Ialoveni, este acuzat ca a cerut 180 de mii de euro mita de la administratorul unei companii pentru a o favoriza la castigarea unei licitatii publice. El luase deja 25 de mii de euro, cand pe numele sau a fost emis mandat de arest, insa a fugit din tara si a fost dat in cautare internationala. CNA s-a autosesizat dupa aparitia acestor poze.

 

--------------------------------------

 

Un mesaj anonim venit la adresa redactiei afirma ca fostul presedinte al raionului Ialoveni din partea Partidului Democrat, care este dat in cautare internationala, s-ar plimba nestinghrerit peste hotare, fiind surprins intr-un centrul comercial din Iasi.

 

"Fostul Presedinte al Raionului Ialoveni din partea Partidului Democrat, care a fost dat in cautare internationala pentru luare de mita, se primbla prin Palas Mall Iasi fara nici un stres, mai jos vedeti atasat pozele", se arata in mesaj.

 

Autorul mesajului ne-a anuntat ulterior ca pozele ar fi fost facute pe data de 15 ianuarie. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Informatia potrivit careia fostul presedinte de raion este dat in cautare a fost confirmata de CNA. "Fostul presedinte al raionului Ialoveni este anuntat in cautare internationala. Politia il cauta. Cine are informatii despre locul aflarii acestuia, va rog sa contactati politia pentru a fi retinut", afirma Angela Starinschi, purtatorul de cuvant al Centrul National Anticoruptie.

 

Pozele trimise erau insotite de urmatorul mesaj:

"Fostul Presedinte al Raionului Ialoveni din partea Partidului Democrat, care a fost dat in cautare internationala pentru luare de mita, se primbla prin Palas Mall Iasi fara nici un stres, mai jos vedeti atasat pozele.Lilian Popescu, fos­tul preşe­dinte al Con­si­li­u­lui raio­nal Ialo­veni este cer­ce­tat penal de către pro­cu­ro­rii anti­co­ru­pţie şi ofi­ţe­rii CNA într-un caz de esto­rcare a 180.000 de euro de la admi­nis­tra­to­rul unei com­pa­nii autoh­tone. Potri­vit denu­nţă­to­ru­lui, fun­cţio­na­rul ar fi pre­tins această sumă ca să favo­ri­zeze desem­na­rea fir­mei aces­tuia câş­ti­gă­toare a lici­ta­ţiei publice pen­tru con­stru­cţia unui Cen­tru de sim­po­zi­oane a mediu­lui de afa­ceri euro­pean în satul Ruseş­tii Noi din Ialo­veni.În pro­ce­sul de urmă­rire penală, s-a con­sta­tat că ex-preşedintele Con­si­li­u­lui a fost ales mana­ger al pro­iec­tu­lui şi, uzând de fun­cţia sa, ar fi reu­şit să con­vingă mem­brii gru­pu­lui de eva­lu­are a ofer­te­lor să desem­neze firma în cauză înving­ă­toare a lici­ta­ţiei.Pen­tru acest ser­vi­ciu, fun­cţio­na­rul ar fi pri­mit 25.000 de euro, res­tul sumei urmând să o obţină după fina­li­za­rea lucră­ri­lor.Anche­ta­to­rii au mai sta­bi­lit că, în ace­eaşi peri­oadă, fos­tul şef al Con­si­li­u­lui ar fi exer­ci­tat pre­siuni asu­pra admi­nis­tra­to­ru­lui com­pa­niei câş­ti­gă­toare, determinându-l să des­chidă un cont peste hotare pe care să trans­fere 10 mln de lei ca, ulte­rior, să intre în pose­sia bani­lor. Şi asta deo­a­rece con­tu­rile fir­mei ar fi fost seches­trate de orga­nele de drept din Repu­blica Mol­dova pen­tru depis­ta­rea unor nere­guli în acti­vi­ta­tea aces­teia".


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn