Inca o sedinta de judecata in dosarul de huliganism deschis dupa ce un grup de persoane au tuns fortat doi tineri la o benzinarie din Calarasi a fost amanata. Motivul constituie lipsa avocatei inculpatului Sergiu Buruiana, condamnat la 22 de ani si cinci luni de inchisoare pentru omorul unui tunisian in Italia, scrie ZdG.md

Publicat:14.11.2018, 06:27

Buruiana, adus silit la sediul Calarasi al Judecatoriei Straseni, dupa ce anterior a refuzat repetat sa fie escortat în fata instantei, si-a ascuns fata de camera de filmare si a evitat sa raspunda la întrebarile reporterului ZdG.

Sergiu Buruiana a fost adus încatusat la sediul Calarasi al Judecatoriei Straseni, acolo unde era asteptat de mai multi cunoscuti si prieteni de-ai sai, care au refuzat însa sa discute cu presa si au încercat sa-si ascunda fata, pentru a nu fi filmati. Acestia s-au aratat deranjati de prezenta presei, invocând ca aceasta ar fi un impediment pentru a discuta cu Buruiana.

În fata instantei s-au prezentat si alti doi inculpati pe dosar, Cozma Castravet si Nicolae Mocreac, care sunt judecati în libertate. Acestia, de asemenea, s-au eschivat de a raspunde, întrebati de ce au agresat în vara anului curent cei doi tinerii la benzinaria din Calarasi.

La începutul sedintei, magistrata Elena Bolocan i-a solicitat inculpatului Sergiu Buruiana, sa manifeste respect fata de instanta si sa-si scoata chipiul si gluga care-i acopereau partial fata.

Pe motiv ca mandatul de arestare în Penitenciarul nr. 13 pe numele lui Buruiana expira în scurt timp, procurorul Ion Carp a solicitat prelungirea masurii preventive. Demersul acuzatorului de stat însa nu a fost examinat pe motiv ca Rodica miroliubov, avocata lui Sergiu Buruiana, nu s-a prezentat în sedinta, invocând motive de sanatate. 

Dat fiind faptul ca este cea de-a doua lipsa a aparatoarei, care nu a prezentat vreun act medical care ar confirma absenta motivata de la sedinta, judecatoarea a emis o încheiere prin care acorda lui Buruiana un avocat din oficiu. Pentru a nu încalca dreptul la aparare al inculpatului, sedinta de astazi a fost amânata pentru mâine, 14 noiembrie, când interesele lui Buriana vor fi reprezentate de un avocat de stat.

CITESTE MAI DEPARTE PE ZDG.MD