Google+

Intr-o localitate din Floresti, mai mult de jumatate dintre localnici au ramas cu casele descoperite dupa furtuna de ieri - VIDEO

Intr-o localitate din Floresti, mai mult de jumatate dintre localnici au ramas cu casele descoperite dupa furtuna de ieri - VIDEO
Embed:

Furtuna de ieri a facut prapad in nordul tarii. Ploaia cu gheata de doar 10 minute a distrus sute de hectare de terenuri agricole, iar vantul a smuls acoperisurile de ardezie ca pe niste foi de hartie. Bunaoara, in satul Cunicea Floresti, mai mult de jumatate de sat a ramas cu locuintele descoperite.

 

Natura s-a dezlatuit in dupa-amiaza zile de ieri in mai multe sate din raioanele Telenesti, Floresti si Soldanesti. Oamenii povestesc cu groaza despre ploaia cu grindina care cel putin 10 minute le-a bombardat casele si gradinile. Un tablou dramatic este si in satul Cunicea, Floresti.  

 

Tatiana CORNIENCOVA, PRIMAR S. CUNICEA: “60 la suta din case au fost afectate, 100 hectare de livanda in Cunicea, a avut de suferit floarea soarelui care nu am reusit s-o recoltam, grindina era foarte mare. Oamenii si-a acoperit cu pelicula casele.

 

Iar in satul Oliscani din raionul Soldanesti, vantul a lasat fara acoperis gimnaziul din localitate, dar si mai multe case. 

 

Adrian SVECLA, PRIMAR S. OLISCANI: “Furtuna puternica a afectat in jur la noua case de locuit, 2 institutii publice, 13 constructii auxiliare  din gospodariile oamenilor, au ramas fara ardezie.

 

Tot in raioanul Soldanesti, grindina a distrus 45 de hectare de livezi si 21 de hectare de soie. Multi dintre localnici au cerut ajutorul salvatorilor.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn