Google+

Guvernul va acorda cate 50 de mii de lei familiilor celor 3 muncitori, care au murit in mina de la Pascani: "Au lasat in urma cate 2 copii" - VIDEO

Guvernul va acorda cate 50 de mii de lei familiilor celor 3 muncitori, care au murit in mina de la Pascani: "Au lasat in urma cate 2 copii" - VIDEO
Embed:

Guvernul va acorda cate 50 de mii de lei familiilor celor 3 muncitori, care au murit in mina de la Pascani. In urma tagediei au ramas 3 familii indurerare. Fiecare dintre victime crestea cate 2 copii minori, care de-acum incolo isi vor vedea tatii doar din poze. Barbatii erau prieteni si locuiau in aceeasi mahala. Joi ei urmeaza sa fie inmormantati.

 

Vadim Straistari avea 33 de ani si era cel mai tanar dintre cei 3 barbati, care s-au stins ieri. El era casatorit si avea doi copii de 6 si 10 ani. Astazi sotia lui era rapusa de durere. 

 

SOTIA: “Acuma baiatul si fetita au ramas singuri si eu am ramas singura. Nici mama, nici tata nu am, nu am nici un ajutor.”

 

 Vadim Straistari lucra de aproximativ 7 ani la mina de piatra, unde si-a gasit sfarsitul. Sotia lui spune ca barbatul i s-a plans anterior ca munceste in conditii proaste si ca nu se simte in siguranta acolo.

 

“Mi-a spus, dar unde sa se duca sa lucreze?”

 

 O alta victima este Pavel Ceban in varsta de 44 de ani. El a fost cel care era inca in viata cand au venit medicii, care insa nu l-au mai putut salva. Barbatul era asteptat acasa de cele doua fiice ale sale si de sotie, pentru care el era unicul sprijin. Fratele acestuia si-a gasit astazi cu greu cuvintele pentru a ne vorbi despre el.

 

"Va dati seama ce era in sufletul meu? Unicul frate, care m-a ajutat foarte mult in viata. Era bun, cuminte, ascultator, ajuta pe toata lumea. Ultima oara i-am spus, fratioare, lasa lucrul asta, e periculos. El mi-a zis, am familie, am doua fete, trebuie sa le intretin.”

 

 Durere fara margini este si in casa lui Ion Munteanu in varsta de 36 de ani, cel de-al treilea muncitor, care si-a dat, ieri, ultima suflare la locul de munca. Rudele acestuia au refuzat sa ne vorbeasca in fata camerelor de luat vederi. El avea un copil de un an si jumatate si respectiv 12 ani. Cei trei barbati sunt originari din localitatea Magdacesti. Rudele ne-au spus ca ei vor fi inmormantati peste doua zile. In cadrul sedintei de Guvern de astazi, premierul, Pavel Filip a declarat ca toate familiile vor primi cate 50 de mii de lei din fondul de rezerva.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn