Google+

Ieri a fost abia inceputul. Cosmarul alb s-a dezlantuit. In tot Chisinaul doar 5 unitati de transport public circula: mii de copaci doborati au blocat strazile si curtile blocurilor din capitala

Ieri a fost doar inceputul. Cosmarul alb s-a dezlantuit. Noaptea trecuta a nins asa de tare si mult cum nu a nins iarna. La Chisinau, stratul de zapada a ajuns la 57 de centimetri. Mii de copaci au cazut, sute de masini au ramas blocate sub nameti, curtile blocurilor sunt aproape inaccesibile, iar transportul public nu circula. Comunicatul emis de Primarie:


 De la începutul ninsorii, din dimineaţa zilei de ieri, doar în oraşul Chişinău  au fost doborâţi peste 3 mii de copaci, pe străzi şi în interiorul curţilor blocurilor locative. De asemenea, au fost rupţi peste 1000 de copaci de pe teritoriul instituţiilor de învăţământ. Serviciile municipale nu au evaluat încă situaţia din parcuri, pădurile-parc şi zonele verzi ale oraşului. 


-         Numărul copacilor doborâţi creşte în permanenţă!

-         La ora actuală la nivelul oraşului sunt mai multe străzi blocate. De asemenea, este blocat accesul către mai multe curţi de blocuri de locuinţă şi unele localităţi suburbane.  

-         Transportul public nu circulă, cu excepţia a 5 unităţi de transport de pe ruta de autobuz nr. 23, dar şi ruta de autobuz nr. 122.  

-         În mod prioritar, echipele de intervenţie acţionează la deblocarea străzilor principale, a intrărilor în Chişinău şi a arterelor pe care circulă transportul public.

-         Serviciile municipale au solicitat unor agenţi economici să pună la dispoziţie tehnică specializată, care este antrenată la lichidarea consecinţelor intemperiei.

-         În teren sunt mobilizate toate echipele de intervenţie din cadrul serviciilor municipale, carabinierii şi Armata Naţională!
Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea treptată a consecinţelor ninsorii.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn