Google+

Igor Dodon, suspendat din functie pentru a cincea oara. Decizia a fost luata de Curtea Constitionala, la cererea democtratilor - VIDEO

Igor Dodon, suspendat din functie pentru a cincea oara. Decizia a fost luata de Curtea Constitionala, la cererea democtratilor - VIDEO
Embed:

Presedintele Igor Dodon a fost suspendat din functie pentru a cincea oara. Decizia a fost luata astazi de Curtea Constitutionala, la cererea democratilor. Seful statului a refuzat sa promulge cateva legi votate repetat in Parlament, printre care cea care transmite Stadionul Republican Ambasadei SUA, asa ca ele vor fi semnate de presedintele parlamentului. Igor Dodon a scris pe Facebook ca dupa alegerile din februarie actele respective vor fi anulate.

 

Sergiu SIRBU, DEPUTAT PDM: “A refuzat sa promulge 5 legi foarte importante. Vorbim de Ziua Victoriei, 9 mai, transmiterea Stadionului Republican ambasadei SUA, codul sericiilor media si reforma institutiei Carabinierilor. Pacat ca seful statului incalca Constitutia.”

 

 Juristul presedintelui spune ca Igor Dodon a refuzat sa promulge legile respective pentru ca acestea ar incalca drepturile cetatenilor. 

 

Maxim LEBEDINCHI, PURTATOR DE CUVANT AL PRESEDINTELUI:Cum se explica ca pana in prezent, peste 20 de ani nu au existat asemenea proceduri si niciunui presedinte. Nu a existat o asemenea practica. Nici in lume nu veti gasi.”

 

 Pana acum, Igor Dodon a fost suspendat de patru ori - de trei ori pentru ca nu vroia sa numeasca ministri inlocuiti de democrati, iar o data pentru ca a refuzat sa promulge legea anti-propaganda.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn