O ceremonie grandioasa a avut loc astazi la Palatul republicii unde Igor Dodon a inaugurat Anul Stefan cel Mare. Sala unde a avut loc evenimentul a fost decorata ca o biserica, iar manifestatia a inceput cu o slujba. In discursul sau presedintele a vorbit despre statalitate, precizand ca in acest an societatea va fi tulburata de idei si mesaje unioniste, facand aluzie la centenarul marii uniri. Dodon crede ca anul lu Stefan cel Mare ne va ajuta sa trecem peste aceste ispite.

Publicat:02.02.2018, 14:46

Palatul Republicii semana astazi mai mult cu o ...biserica. Cu preoti, steaguri, icoane si rugaciuni  Igor Dodon a lansat “Anul lui Stefan cel Mare.”

Igor Dodon a tinut un dicurs inflacarat despre statalitatea moldovenesca. De emotii presedintele a mai scapat niste balbe.

Dodon a venit la eveniment impreuna cu sotia si lidera PSRM Zinaida Greceanii. A fost prezent si mitropolitul Vladmir. Acesta insa a fost nevoit sa stea singurel cateva minute in hol, in asteptarea presedintelui.

Desi, de pe scena  Igor Dodon le-a tot vorbit celor din sala despre Stefan cel Mare nu toata lumea stia despre cine vorbeste.“M-a chemat, dar nu stiu cine. Cine a fost Stefan cel Mare? Eu asta nu pot sa va spun.”


“Stefan cel Mare a fost domnitorul Moldovei.Cine va invitat astazi? Oameni. Cine? Oameni”.

 Cu ochii tintiti la scena unii nu prea intelegea unde se afla.

“Am venit sa vad partea a treia a filmului pentru ca sunt interesata de cat mai multa informatie despre Republica Moldova. Ati venit la film? Da.”

 Seful statului a numit 2018 “Anul lui Stefan cel Mare”, cand se fac 100 de ani de la  Marea Unire din 1918.

Alexandr ODINTOV, CONSILIER PSRM: “Este important sa ne opunem unor astfel de aparitii. Sa aratam ca majoritatea moldovenilor este mandra ca suntem moldoveni. Suntem un stat.” 

Ion CEBAN, PURTATOR DE CUVANT, PRESEDENTIE: “Haideti sa nu cautam legatura unde nu trebuie sa o cautam.”

 Vlad BATRANCEA, DEPUTAT PSRM: “Multi in acest an promoveaza politici si o campanie impotriva statalitatii Republicii Moldova.

Fiind in litigiu cu presedintele tarii, fotoreporterul Constantin Grigorita si de aceasta data nu a fost lasat sa intre la evenimentul organizat de presedentie.

Tot astazi Igor Dodon a anuntat ca vrea ca  Drapelului istoric al Moldovei sa fie simbol national, astfel ca deputatii socialisti urmeaza sa vina in Parlament cu un proiect in acest sens.