Google+

Igor Popa: Lui Vlad Filat NU i s-a permis sa vorbeasca in fata presei. MESAJUL transmis de Filat prin avocatul sau

Toate cererile inaintate de avocatul lui Vlad Filat au fost respinse astazi de instanta, inclusiv cea prin care aparatorii ex-premierului cereau ca acesta sa vorbeasca in fata presei.

 

Procurorul Adriana Betisor: "Ce am invocat noi a fost mult mai plauzibil decat tot ce a invocat partea apararii"

 

Igor Popa, avocatul lui Vlad Filat: "S-a continuat sedinta preliminara in cazul Filat. Noi am solicitat instantei sa se expuna asupra mai multor cereri: nulitatea rechizitoriului si incetarea procesului penal. Consider ca rechizitoriul este unul nul, nu contine proble, si ca instanta a fost sesizata in mod ilegal, ma refer la disjungerea cauzei penale. Am cerut ca Filat sa vorbeasca in fata presei. Aceasta cerere la fel a fost respinsa. [...] Toate cererile care le-am invocat au fost respinse. A fost stabilita ziua cand va fi initiata cercetarea judecatoreasca ca fiind 28 ianuarie la ora 11:00".

 

Dl Filat m-a rugat sa va transmit urmatorul mesaj, pentru a nu fi interpretat eronat: "Nu am comunicat cu nimeni din acesti 8 deputati care au votat Guvernul Filip, intrebati-i pe ei, pe fiecare in parte. Mesajul meu constant pe care l-am transmis a fost de unitate si pastrare a echipei partidului".

 

Popa a mentionat ca Filat nu este de acord cu deciziile instantelor in cazul sau: "Dlui nu este de acord cu deciziile instantei, arbitrare si abuzive, si se declara nevinovat".

 

In decembrie 2015, procurorii care gestioneaza dosarul Filat au declarat ca au adunat suficiente probe care ar demonstra ca Filat ar fi primit suma de 800 de milioane de lei. Astfel, doua capete de acuzare in cazul Filat au fost prezentate in instanta de judecata. Vlad Filat a fost retinut pe 15 octombrie, apoi a fost arestat. O saptamana mai tarziu a fost transferat din izolatorul CNA la penitenciarul nr. 13 din capitala. 


Dupa 3 mandat de arest pe 30 de zile, la inceputul lunii ianuarie a fost emis un nou mandat de arest pentru 90 de zile pe numele lui Filat. El este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcati. Filat a respins acuzatiile, si a spus ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta Vlad Plahotniuc.

 

Sursa foto: captura privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn