Google+

Procurorul Adriana Betisor: "Ce am invocat noi a fost mult mai plauzibil decat tot ce a invocat partea apararii"

Urmatoarea sedinta de judecata in dosarul Filat va incepe cu examinarea in fond a cazului, iar cererile depuse astazi de partea apararii sunt neintemeiate, motiv pentru care au fost respinse, a declarat procurorul Adriana Betisor.

 

Igor Popa: Lui Vlad Filat NU i s-a permis sa vorbeasca in fata presei. MESAJUL transmis de Filat prin avocatul sau

 

Adirana Betisor, procuror anticoruptie: "Astazi au fost supuse examinarii mai multe cereri din partea apararii. A fost emisa o incheire de examinare in fond a cauzei. Adica la sedinta urmatoare vom incepe cu examinarea in fond".

 

Despre respingerea de catre instanta a cererii avocatilor lui Vlad Filat, pentru ca acesta sa vorbeasca in fata presei: "Am spus si anterior. Sunt anumite restrictii si riscuri in ce priveste comunicarea inculpatului cu presa. Acest demers a fost inoportun, nici eu n-am inteles care a fost scopul, dat fiind faptul ca ne-am expus anterior. Astazi cererea a fost respinsa ca neintemeiata. Ce am invocat noi a fost mult mai plauzibil decat tot ce a invocat partea apararii. Sunt cereri care in opinia noastra sunt facute cu scopul de a tergiversa procesul. Nu au niciun temei. La etapa urmatoare urmeaza sa fie examinate probelele acuzarii".

 

In decembrie 2015, procurorii care gestioneaza dosarul Filat au declarat ca au adunat suficiente probe care ar demonstra ca Filat ar fi primit suma de 800 de milioane de lei. Astfel, doua capete de acuzare in cazul Filat au fost prezentate in instanta de judecata. Vlad Filat a fost retinut pe 15 octombrie, apoi a fost arestat. O saptamana mai tarziu a fost transferat din izolatorul CNA la penitenciarul nr. 13 din capitala. 


Dupa 3 mandat de arest pe 30 de zile, la inceputul lunii ianuarie a fost emis un nou mandat de arest pentru 90 de zile pe numele lui Filat. El este invinuit de corupere pasiva si trafic de influenta, dupa ce omul de afaceri Ilan Shor a declarat ca i-ar fi dat in ultimii ani 250 de milioane de dolari estorcati. Filat a respins acuzatiile, si a spus ca este victima unei rafuieli politice in spatele careia ar sta Vlad Plahotniuc.

 

Sursa foto: captura privesc.eu


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn