Ilan Shor a devenit astazi oficial primar la Orhei. Milinonarul a fost investit in functie in cadrul unei sedinte festive. Colegii din Orhei l-au intampinat cu flori si aplauze, iar presedintele Consiliului de Circumscriptie din Orhei l-a rebotezat, din Ilan in Ion, fapt ce a starnit hohote in sala.

Publicat:01.07.2015, 14:09

Imbracat la patru ace si bine dispus Ilan Shor a venit la primaria din Orhei inconjurat de bodiguarzi. Dupa ce a fost numit oficial primar de Orhei, Ilan Shor si-a felicitat colegii in limba romana, dar citind de pe foaie.

La finalul sedintei festive, consilierii au asteptat ca Shor sa faca cinste, insa nu a fost sa fie, asa ca unii nu au ezitat sa-l ia peste picior.

"Asa cum ati promis dupa alegeri, transport gratuit sa intelegem ca de maine calatorim gratuit... Da?"

Dupa sedinta festiva a urmat una cu functionarii de la primarie, aici insa presa a fost rugata sa plece la rugamintea lui Shor. Iar bodyguarzii acestuia au avut grija ca nimeni nu sa poat intra. 

Dupa aceasta noul primar a mers pentru prima data in biroul sau.

“O sa faceti reparatie? Peste un timp o sa va invit si o sa vedeti.”

Desi astazi milionarul a venit cu doua Mercedesuri, spune ca prin Orhei va merge pe jos.

Acum Ilan Shor spune ca este in cautarea unei  case la Orhei insa nu a vrut sa ne spuna daca  si sotia lui, interpreta din Rusia Jasmin, se va muta cu traiul acolo.

Oxana GORUN, REPORTER PRO TV: ”Asteptarile oamenilor de la noul primar sunt foarte mari. Locuitorii din Orhei vor drumuri si trotuare mai bune, transport gratuit, dar si apa mai ieftina, intrucat ei spun ca platesc 22 de lei pentru un metru cub de apa. Si daca unii cred ca problemele ar putea fi rezolvate, atunci altii spun ca primarul milionar nu va face nimic, asa cum nu au facut nici altii.”

Desi la functia de primar al orasului Orhei Shor a candidat din partea partidului Ravnopravie, dupa alegeri el a spus ca fractiunea sa in consiliu se va numi Pentru Orhei si va avea 14 consilieri. Ilan Shor are statut de invinuit in dosarul Bancii de Economii, iar inainte de alegeri a fost eliberat din arest la domiciliu pentru a putea participa in electorala.