Doi moldoveni de 20 si 35 de ani din Ungheni au fost retinuti dupa ce au incercat sa treaca in Romania cu mii de pachete de tigari de contrabanda.

Publicat:14.06.2017, 07:28

Politistii de frontiera din Valea Mare au retinut doi moldoveni care au incercat sa treaca in Romania, peste raul Prut, cu 3 770 pachete de tigari de contrabanda.

Pentru a fi prinsi, oamenii legii au tras doua focuri de arma in aer.

Potrivit unui comunicat al Politiei de Frontiera, la miezul noptii trecute, patrula Sectorului Politiei de Frontiera Valea Mare a observat in apropierea frontierei de stat, trei persoane care se deplasau dinspre localitatea Costuleni (RM) spre raul Prut, transportand mai multe colete. In timpul urmarii acestora, persoanele au fost somate verbal, insa au ignorat avertismentul si au incercat sa fuga prin padure.

Oamenii legii au tras doua focuri de arma in aer reusindu-se retinerea a doi dintre suspecti. Din cercetarile primare, nu departe de zona unde au fost retinuti, s-au gasit trei colete, care contineau 3 770 de pachete de tigari cu timbru de acciz autohton.

Dupa cateva ore de cercetari si investigatii, politistii de frontiera au descoperit autoturismul cu care se presupune ca au fost transportate tigarile, astfel a fost retinut si cel de-al treilea suspect. Un moldovean de 25 de ani, tot din raionul Ungheni.

Pachetele de tigari au fost confiscate, iar persoanele sunt cercetate in stare de libertate pentru tentativa trecerii ilegale a bunurilor peste frontiera de stat.