Google+

In loc sa-si ingroape mortul in pamant, erau cat pe ce sa-l ingroape in zapada. O familie din Obileni se plange ca primarul localitatii nu a curatat drumul spre cimitir - VIDEO

In loc sa-si ingroape mortul in pamant, erau cat pe ce sa-l ingroape in zapada. O familie din Obileni se plange ca primarul localitatii nu a curatat drumul spre cimitir - VIDEO
Embed:

In loc sa-si ingroape mortul in pamant, erau cat pe ce sa-l ingroape in zapada. O familie din Obileni, Hancesti se plange ca primarul localitatii nu a curatat drumul spre cimitir, iar din aceasta cauza cortegiul funerar a ramas blocat in nameti. Oamenii au impins masina cu raposatul pana au ramas fara puteri, au curat o parte din zapada cu lopetile, ca pana intr-un final, groparii sa care in spate sicriul pana la groapa.“Hai la trei...”

 

 Barbatul s-a stins marti, iar pentru ca asa spune traditia, acesta trebuia ingropat dupa trei zile, adica ieri. Asa cum afara viscolea si ningea abundent, familia a pus sicriul cu mortul intr-un camion, insa planurile de acasa nu au coincis cu cele de la...cimitir. Vehiculul s-a impotmolit in nameti.

 

Maria CAPASTRU, SORA DECEDATULUI: ”De acasa si pana la cimitir nu s-a curatat de fel.”

 

Groparii au facut-o pe drumari. Echipati cu lopeti acestia au curat mai intai drumul spre cimitir apoi au impins camionul. 

 

Maria CAPASTRU, SORA DECEDATULUI: -”A fost foarte greu. Omenii s-au chinuit sa impinga masina.01:30-”-S-a impotmolit masina? -Da si aluneca.” ”

 

Rudele spun ca ultimul drum al decedatului s-a transformat intr-un chin si mai mare pentru ei.

 

Serghei, GROPAR: -”Zapada pana la genunchi.”V-ati udat la picioare? -Pana la brau, nu doar la picioare.”

 

Rudele raposatului spun ca l-au rugat pe primar sa curete drumul, insa fara rezultat.

 

Serghei, GROPAR:A raspuns o data si a spus ca o sa facem, cu o ora inainte de a ne porni. Pentru ca ningea. A spus ca o sa faca si nu o mai facut.” 

 

Maria CAPASTRU, SORA DECEDATULUI: ’Cineva pune bani in buzunar, iar cineva se chinuie.”

 

Chinul a continuat si de la poarta cimitirului, de unde groparii au fost nevoiti sa care sicriul prin troiene pana la groapa.

 

Serghei, GROPAR:Nu e nunta, nu e cumatrie si nu o sa tina mortul pana la primavara. Trebuia sa intervina cu ceva.”

 

Primarul de la Obileni nu ne-a raspuns la telefon pentru a comenta situatia.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn