Google+

Inca un pas spre indeplinirea dorintei liderul PD. 80 la suta din cele peste 300 de mii de persoane chestionate de Ministerul Educatiei isi doresc revenirea la uniformele scolare - VIDEO

Inca un pas spre indeplinirea dorintei liderul PD. 80 la suta din cele peste 300 de mii de persoane chestionate de Ministerul Educatiei isi doresc revenirea la uniformele scolare - VIDEO
Embed:

Inca un pas spre indeplinirea dorintei liderul PD de reintroducere a uniformelor in scoli. Studiul realizat de Ministerul Educatiei arata ca 80 la suta din cei peste 300 de mii de respondenti chestionati sunt de acord. Asta in timp ce experti cred ca uniformele scolare vor subtia buzunarele parintilor.

 

Porivit studiului efectuat de ministerul Edcuatiei in mai multe scoli din tara, 81 la suta dintre cei chestionati au spus ca si-ar dori ca sa fie introdusa uniforma scolara. Circa 18 la suta sunt impotriva. 

 

Credeţi că elevii ar trebui să poarte uniforma şcolară?

 Da - 81,60 %

Nu - 18,40 %

 

Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: “Esantionul care a fost vizat in acest studiUL este unul extrem de reprezentativ.”

 

 Majoritatea celor chestionati cred ca modelul uniformei ar trebui sa fie unic la nivel de institutiei. 78 la suta considera ca uniforma  este un semn distinctiv al scolii, care il face pe elev sa se simta egal si disciplinat.

 

Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: “Decizia cu privire la introducerea sau nu a uniformei trebuie sa fie luata dupa multiple discutii, inclusiv si la nivel politic si in cadrul parlamentului, a comisiei parlamentare si in cadrul guvernului. Noi nu suntem acei care vom lua aceasta decizie de unii singuri.”

 

Potrivit studiului o uniforma pentru baieti ar costa pana la 1500 de lei, iar pentru fete pana la 1450 de lei.

 

Monica BABUC, MINISTRUL EDUCATIEI: “Odata cu introducerea sau nu a uniformei, nu putem vorbi despre cheltuieli suplimentare care ar fi puse umerii parintilor din contra unificarea unor cerinte ar putea duce la scaderea acestor cheltuieli.”

 

 Studiul a fost realizat timp de trei saptamani, perioada in care au fost chestionati aproape 300 de mii respondenti din toata tara, dintre care 55 la suta sunt elevi si 45 la suta sunt adulti.

 

Se intampla dupa ce la inceputul lunii aprilie liderul PD Vlad Plahotiuc a spus ca si-ar dori ca in scoli sa fie reintroduse uniformele scolare, precizand ca este o practica buna in multe state din Occident.

 

Expertii, care au facut o analiza in acest sens spun insa ca uniforma ar fi prea costisitoare pentru parinti, care au salarii mici, si au propus un cod vestimentar ca alternativa.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn