Google+

La ingeniozitate nu ne intrece nimeni. O vitrina cu un design inedit a fost instalata in fata unui magazin din centrul capitalei, care a acoperit placile comemorative de pe fatada - VIDEO

La ingeniozitate nu ne intrece nimeni. O vitrina cu un design inedit a fost instalata in fata unui magazin din centrul capitalei, care a acoperit placile comemorative de pe fatada - VIDEO
Embed:

La ingeniozitate nu ne intrece nimeni. Vitrina unui magazin de pietre pretioase de pe bulevardul Stefan cel Mare din capitala aproape ca a inghit placile comemorative instalate pe fatada cladirii. Se intampla chiar vizavi de primarie. Constructia va fi demontata - dau asigurari autoritatile.

 

Pe bulevardul Stefan cel Mare, la acest colt de strada, chiar in fata primariei, un agent economic care vinde metale si pietre pretioase a decis sa-si extinda vitrina. Insa cum placile de pe fatada nu pot fi acoperite, acesta a recurs la un design inedit.

 

Natalia GHETU, REPORTER PROTV:Aceste placi comemorative ale sculptorului Lazar Isac Dubinoschi si a cantaretei Tamara Ceban au fost practic acoperite de fatada magazinului. Acum ele sunt destul de greu de observat, cand treci pe alaturi.”

 

“Trebuie scoase la vedere, respectiva placa.”01250 “Urat de tot.“01250 “Trebuie de stricat.”

 

Reprezentantii magazinului au refuzat sa ne  vorbeasca. Nu au observat, se scuza cei de la primarie care dau asigurari ca pana maine  constructia va fi demontata.

 

Vadim BRAZANIUC, SEFUL SERVICIULUI DE PRESA, PRIMARIA CHISINAU:Am ramas uimiti de ingeniozitatea unor agenti economici. Evident ca au fost instalate ilegal si s-au dat indicatii ca astazi sau maine sa fie demontate.”

 

Placile comemorative au statut protejat si sunt incluse in Registrul monumentelor de for public.

 

Ion STEFANIȚĂ, DIRECTOR, AGENȚIA DE INSPECTARE ŞI RESTAURARE A MONUMENTELOR: ”Aceasta constructie nu a trecut prin prisma  legala. Lipsesc toate avizele. A primit dipozitia de a demonta si de a aduce in varianta initiala. Placile sunt  cu statul protejat. Fiecare placa are zona sa de protectie. La 20 de metri trebuie cordonat.”

 

Lazar Isac Dubinovschi a fost un sculptor remarcabil si artist Plastic al Poporului.  Tamara Ceban a fost o cantareata de opera si muzica populara.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn