Mai multi angajati de la Institutul Mamei si Copilului au fost suspendati din functie dupa ce tanara de 19 ani din Anenii Noi ar fi nascut, fara ajutor medical, in toaleta spitalului. Responsabilii de la Institut sustin ca, dupa ce femeia a fost internata in spital, in urma mai multor investigatii, medicii de acolo i-au recomandat sa intrerupa sarcina intrucat fatul avea malformatii congenitale.

Publicat:04.01.2018, 12:36

Potrivit responsabililor de la Institutul Mamei si Copilului din capitala, in urma anchetei interne initiate de institutie, mai multi angajati au fost suspendati din functie, iar toti cei care au fost implicati in acest caz, vor fi sanctionati.

Noile informatiile oferite de catre responsabilii de la Institutul Mamei si Copilului:

"Pacienta a fost internata în cadrul IMSP Institutul Mamei si Copilului în data de 09.12.2017. Aici a fost investigata clinic si paraclinic, iar pe 11.12.2017, a fost efectuata ultrasonografia, care a confirmat diagnosticul de anomalii de dezvoltare ale fatului.  La 11.12.2017, a fost discutat cazul în cadrul unui consiliu medical, cu recomandarea întreruperii medicamentoase a sarcinii, la indicatii medicale (avort medicamentos). În aceeasi zi, a fost initiata întreruperea sarcinii, conform protocolului. Procedura de întrerupere a sarcinii pâna în 22 saptamâni, se efectueaza prin administrarea preparatelor, standard, dupa schema, care provoaca aparitia contractiilor uterine si pot declansa în orice moment expulzia.

Pacienta nu a fost internata pentru nastere, aceasta prezentând o sarcina în termen de 21 de saptamâni, cu fat la care au fost depistate malformatii congenitale multiple de dezvoltare si, la indicatii medicale, s-a produs avortul tardiv provocat medicamenos.

La data de 14.12.2017, a avut loc avortul medicamentos provocat. Pacienta a fost externata pe 15.12.2017, cu recomandarile medicului curant si sub supravegherea medicului de familie".