Google+

Mai multi angajati de la Institutul Mamei si Copilului au fost suspendati din functie dupa ce tanara de 19 ani din Anenii Noi ar fi nascut singura in toaleta institutiei. Noi detalii

Mai multi angajati de la Institutul Mamei si Copilului au fost suspendati din functie dupa ce tanara de 19 ani din Anenii Noi ar fi nascut, fara ajutor medical, in toaleta spitalului. Responsabilii de la Institut sustin ca, dupa ce femeia a fost internata in spital, in urma mai multor investigatii, medicii de acolo i-au recomandat sa intrerupa sarcina intrucat fatul avea malformatii congenitale.

 

Potrivit responsabililor de la Institutul Mamei si Copilului din capitala, in urma anchetei interne initiate de institutie, mai multi angajati au fost suspendati din functie, iar toti cei care au fost implicati in acest caz, vor fi sanctionati.

 

Noile informatiile oferite de catre responsabilii de la Institutul Mamei si Copilului:

 

"Pacienta a fost internată în cadrul IMSP Institutul Mamei şi Copilului în data de 09.12.2017. Aici a fost investigată clinic şi paraclinic, iar pe 11.12.2017, a fost efectuată ultrasonografia, care a confirmat diagnosticul de anomalii de dezvoltare ale fătului.  La 11.12.2017, a fost discutat cazul în cadrul unui consiliu medical, cu recomandarea întreruperii medicamentoase a sarcinii, la indicaţii medicale (avort medicamentos). În aceeaşi zi, a fost iniţiată întreruperea sarcinii, conform protocolului. Procedura de întrerupere a sarcinii până în 22 săptămâni, se efectuează prin administrarea preparatelor, standard, după schemă, care provoacă apariţia contracţiilor uterine şi pot declanşa în orice moment expulzia.

Pacienta nu a fost internată pentru naştere, aceasta prezentând o sarcină în termen de 21 de săptămâni, cu făt la care au fost depistate malformaţii congenitale multiple de dezvoltare şi, la indicaţii medicale, s-a produs avortul tardiv provocat medicamenos.

 

La data de 14.12.2017, a avut loc avortul medicamentos provocat. Pacienta a fost externată pe 15.12.2017, cu recomandările medicului curant şi sub supravegherea medicului de familie".


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn