"E clar ca lui Plahotniuc nu i-a placut rezultatul acestor alegeri. Aceasta decizie inseamna sfarsitul democratiei in Republica Moldova." Asta a declarat lidera PAS, Maia Sandu, astazi, in cadrul emisiunii InPROfunzime, dupa ce Curtea Suprema de Justitie a declarat nule alegerile locale din Chisinau, iar mandatul lui Andrei Nastase nu a fost validat.

Publicat:25.06.2018, 20:01

Maia SANDU, LIDER PAS: "Aceasta decizie inseamna sfarsitul democratiei in RM. Astazi un dictator consacrat ne-a spus ca nu mai conteaza votul cetatenilor, pana aici. El azi a zis ca "nu ma intereseaza ce vor cetatenii unui stat".

Omul are programul lui, a renuntat la toate fineturile si acum face ce stie el mai bine, isi promoveaza propriile lui interese si reguli. E clar ca trebuie sa rezistam, suntem intr-un regim total dictatorial. Asta inseamna nesupunere, rezistenta.

Vom vedea care sunt pasii nostri de mai departe. Noi nu toleram aceste lucruri. Aceasta decizie este una ilegala. O decizie ilegala poate intotdeauna fi reversata. E foarte clar ca nu putem admite ca aceasta situatie sa intre in normalitate.

Faptul ca cel care sta in spatele acestei decizii ilegale nu a reactionat la protest, inseamna ca avem de-a face cu un om irational si asta il face periculos. Un om irational, care are o putere imensa. El prezinta un pericol imens pentru noi.

E clar ca lui Plahotniuc nu i-a placut rezultatul aestor alegeri, nu este incantat de persoana domnului Nastase si el a hotarat sa ne spuna ca ceea ce vrea el cantareste mai mult decat votul oamenilor. Argumentul lor este unul abuziv si irational.

Acest om ne-a declarat razboi. Va trebui sa fim insistenti, altfel lucrurile vor degrada foarte mult. A fost un numar destul de mare de oameni la protest. Acest semnal trebuia sa fie suficient de puternic.

O sa discutam si o sa vedem care sunt actiiunile noastre de mai departe. Atunci cand am vazut cat de multi politisti sunt ne-am gandit ca decizia nu va fi una legala, dar am mai avut o speranta.

Partenerii de dezvoltare trebuie sa puna presiuni. Toata lumea este socata. El arunca tara intr-un haos. El probabil acum incearca sa spuna ca nu mai avem nevoie de alegeri, el e singur care decide si cu asta s-a terminat democratia in RM."