"Au fost comunicate informatii ironate de catre cei aflati la guvernare si noi trebuia sa venim cu probe si dovezi sa le spunem care a fost adevarul. Poate aceste milioane trebuiau sa mearga pentru alte scopuri" - asta spune Maia Sandu dupa vizita la Strasbourg la care a fost liderul PPDA Andrei Nastase si liderul PLDM Viorel Cibotaru.

Publicat:09.07.2018, 10:17

Maia SANDU, LIDER PAS: "Aceasta situatie de nerecunoastere a votului cetatenilor este una scandaloasa. Am prezentat rezolutia protestului din 1 iulie. A trebuit sa dezmintim anumite falsuri, care erau promovate de cei aflati la guvernare. Au fost comunicate informatii ironate. Noi trebuia sa venim cu probe si dovezi sa le spunem care a fost adevarul. S-a vorbit foarte mult ca justitia este independenta. Nimeni nu crede in justita din RM. Este un abuz nevalidarea alegerilor.

Rezolutia reitereaza cateva elemente foarte importante. Aceasta rezolutie este un lucru foarte prost, pentru ca actiunile iresponsabile a guvernarii ne duc mai departe de UE. Opozitia poarta vina. Poate aceste milioane trebuiau sa mearga pentru alte scopuri. Banii pentru gardul parlamentului, masina lui Candu poate pentru aceste scopuri erau destinati banii. De ce nu ne vorbeste guvernul despre ce vrea sa faca cu banii pe care i-a obtinut de la Banca Mondiala. Cat mai departe ne duce acest regim de UE, cu atat mai greu ne va fi sa revenim." 


Andrei NASTASE, PRIMAR ALES: "Aceasta rezolutie este o pedeapsa data guvernarii pentru crimele pe care le-a comis. Din pacate, practicile nedemocratice ale acestei guvernari a facut ca Parlamentul European sa ceara Comisiei Europene inghetarea finantarii pentru RM. S-a vazut reactia prompta si se cere investigarea. Institutiile europene cer investigarea furtului miliardului. Se stie si la Washington ca marele benificiar al miliardului este Plahotniuc. Suntem pe drumul cel bun. Alaturi de noi este lumea civilizata, noi nu putem admite ca in RM sa se instaleze dictatura."

Parlamentul European a adoptat o rezolutie prin care solicita sa opreasca asistenta de 100 de milioane de euro pentru Moldova. Totodata, a cerut Comisiei Europene sa suspende si sprijinul bugetar de 20 de milioane de euro.

Eurodeputatii sustin ca finantarea ar putea fi deblocata daca scrutinul din toamna va fi corect, iar alegerile din capitala validate. Oficialii au criticat dur guvernarea de la Chisinau si decizia de a declara nul scrutinul din 3 iunie.