Google+

Mama cu cinci copii la intretinere, condamnata la inchisoare pentru ca si-a injunghiat sotul care o batea. A fost incatusata chiar in fata micutilor - VIDEO

Mama cu cinci copii la intretinere, condamnata la inchisoare pentru ca si-a injunghiat sotul care o batea. A fost incatusata chiar in fata micutilor - VIDEO
Embed:

O femeie din Straseni, care are la intretinere 5 copii, isi va petrece urmatorii 3 ani si 8 luni in inchisoare. Acum un an si ceva, ea si-a injunghiat mortal sotul, in incercarea de a se apara de abuzurile acestuia. Sentinta a fost emisa ieri de catre Judecatoria Straseni, iar femeia a fost incatusata chiar din sala de judecata, in fata micutilor.

 

Potrivit rudelor femeii, Victoria Pruteanu era batuta in mod sistematic de sotul ei. Desi a cerut de nenumarate ori ajutor, femeia nu a fost protejata. Tot ce au facut autoritatile a fost sa emita o ordonanta de protectie, pe care sotul Victoriei a incalcat-o. Ultima data cand acesta a batut-o, in seara zilei de 14 decembrie 2014, Victoria s-a aparat, injunghiindu-l. 

Solicitata de Pro Tv, judecatoarea care a emis decizia de condamnare, Mihaela Gavrilita-Grosu, a refuzat sa ne spuna de ce a luat aceasta decizie.

Acum, patru dintre copii se afla la un centru de plasament din Straseni, iar o ruda de-a mamei urmeaza sa-i ia in ingrijire. Avocatii femeii spun ca vor contesta decizia judecatoriei Straseni. 

 

Din AREST in masura de NEPARASIRE a localitatii. Schimbare de decizie in cazul mamei cu 5 copii la intretinere: Anuntul ministrului Justitiei - FOTO

 

Judecatorea Mihaela Grosu, despre sentinta de condamnare a mamei cu 5 copii la intretinere: "Instanta prin sentinta s-a expus asupra cazului. Altceva nu pot sa va spun" - VIDEO

 

Cauza mamei cu 5 copii, condamnata la 3 ani si 8 luni de inchisoare. Ministerul Justitiei si-a pregatit propriul dosar. Vladimir Cebotari: Depunem o cerere de schimbare a masurii de arest

 

Zdg / Procurorul care a cerut 12 ani de inchisoare pentru tanara din Straseni care creste 5 copii: “Ea nu a mani­fes­tat cainta activa”

 

Momentul in care femeia este condamnata si luata in catusi de sub ochii copiilor sai:

 

Sursa video: politik.md



Potrivit Promolex, Victoria Pruteanu, va petrece urmatorii trei ani si opt luni în închisoare, pentru ca si-a injunghiat mortal sotul, în încercarea de a se apara de abuzurile acestuia. Sentinta a fost emisa ieri de catre Judecatoria Straseni.

 

Instanta nu a tinut cont de faptul ca Victoria Pruteanu a fost supusa actelor de violenta în familie din partea sotului sau, pe parcursul anilor de casnicie. Desi a cerut, de nenumarate ori, ajutorul autoritatilor, Victoria nu a fost protejata de sotul sau violent.

 

In august 2014, a fost emisa o ordonanta de protectie, cu toate acestea femeia a ramas in pericol. Agresorul a încalcat ordonanta, in repetate randuri, iar autoritatile au esuat in a-i oferi o protectie reala.

 

Autoritatile au constatat ca au fost comise acte de violenta asupra acesteia si a copiilor, însa politia a aplicat sanctiuni nesemnificative abuzatorului, care nu au avut nici un efect asupra comportamentului sau. Iar in seara zilei de 14 decembrie 2014, fiind din nou atacata de sotul agresiv, Victoria s-a aparat, injunghiindu-l.

 

Avocatii Promo-LEX vor contesta decizia in instanţa superioară. “Dacă autorităţile interveneau prompt şi implementau legislaţia din domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în familie, agresorul urma să fie tras la răspundere penală pentru acţiunile sale violente, nicidecum la răspundere contravenţională. Dacă Victoria ar fi fost apărată de soţul său violent, cazul nu ar fi avut acest sfârşit tragic”,  a subliniat Lilia Potîng, jurist Promo-LEX.

Sursa video: Curaj.tv


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn