Sute de masini au mers astazi in coloana prin capitala la un nou protest antiguvernare. Manifestantii, organizati de Platforma DA, au cerut demisia celor de la putere, restituirea miliardului furat si alegeri anticipate. In tot acest timp zeci de oameni au protestat in piata. In momentul in care masinile au trecut prin centru, oamenii au blocat pentru cateva minute bulevardul Stefan cel Mare, asa ca intre protestatari si politisti s-au creat tensiuni.

Publicat:20.09.2015, 09:23


Protestatarii au iesit din permietrul Pietei, spre bulevardul Stefan Cel Mare, blocand o banda de circulatie.


Politia a incercat sa-i indemne sa mearga inapoi in piata, dar protestatarii s-au luat la harta cu oamenii legii, folosind pe alocuri chiar injuraturi.


Dupa ce oamenii s-au mai linistit si au revenit in piata, deja masinile care mergeau in coloana au oprit in mijlocul bulevardului Stefan cel Mare si au blocat circulatia.


In cateva minute, soferii s-au lasat induplecati sa porneasca.


Inainte de a-si incepe marsul, soferii au fost verificati de politisti aleatoriu si chiar le-a fost testat nivelul de alcoolemie.


Speranta STATE, REPORTER PRO TV: ”Cele cateva sute de masini au pornit in coloana, cate una, de aici, de la podul de la Telecentru. In tot acest timp, traficul pe strada Hancesti a fost restrictionat, iar pe alocuri s-au format ambuteiaje.”

”asteptam iata”

”nemultumitii trebuiau sanctionati la 30 noiembrie”

Paradoxal, unii au venit la un protest anti-saracie cu... masini de lux.


Ce conteaza? Daca e scumpa sau ieftina? Eu fac business. Am luat-o la mana a doua.”

 
Toti insa au spus ca vor demisia tuturor celor de la putere si un viitor mai bun.


”Toti sa se dea jos: Plahotniuc, Filat, Ghimpuu, Diacov, toti.”

„Sa plece, sa vina altii in loc”

”Sa intoarca miliardul inapoi.”


Unul dintre membrii Platformei DA, Andrei Nastase, care apare in imaginile remise de presedintie spunand ca nu insista asupra demisiei lui Nicolae Timofti ...


ne-a spus astazi ca afirmatiile sale au fost scoase din context si interpretate gresit.


Andrei NASTASE, MEMBRU PLATFORMA DA: ”De ce ati scris asa daca au fost scoase din context? Nu este adevarat”

 
Desi s-au mai ratacit pe alocuri, masinile au mers in coloana prin diferite sectoare ale capitalei, claxonand si fluturand drapele ale Republicii Moldova. Potrivit politiei, la mars au participat peste 200 de automobile. Aceasta este a treia duminica de protest continuu. Dupa protestul de acum 2 saptamani, manifestantii n-au mai parasit piata si au ramas acolo cu corturi.