Google+

Microbuzele care circula in suburbii, pline pana la refuz, in fiecare dimineata. Pasagerii stau lipiti de geamuri si catarati pe parbriz, iar cei de la Truseni se plang ca sunt nevoiti sa si mai astepte cate jumatate de ora in statii - VIDEO

Microbuzele care circula in suburbii, pline pana la refuz, in fiecare dimineata. Pasagerii stau lipiti de geamuri si catarati pe parbriz, iar cei de la Truseni se plang ca sunt nevoiti sa si mai astepte cate jumatate de ora in statii - VIDEO
Embed:

Microbuzele care circula in suburbii sunt in fiecare dimineata pline pana la refuz. Pasagerii stau lipiti de geamuri sau catarati pe parbriz, dar alta solutie nu au. Cei de la Truseni se plang ca pe langa toate sunt nevoiti sa astepte in statie si jumatate de ora. Administratorul rutei spune ca in ultima vreme a scos din circulatie jumatate din vehicule pentru ca nu sunt soferi, iar cheltuielile sunt prea mari.

 

In fiecare dimineata, microbuzele de pe ruta Truseni-Chisinau ajung in centrul satului deja pline. Cei care asteapta la statie incearca sa-si faca un loc printre ceilalti pasageri si se inghesuie cum pot. Cine pierde lupta si ramane dupa usa, e nevoit sa astepte urmatorul microbuz. 

 

“In fiecare zi e asta, intarzii la serviciu, suntem intr-o situatie dificila.”

 

Cei care asteapta la iesirea din localitate la orele de varf nici nu mai spera sa urce in microbuz. Asa ca asteapta pana vine autobuzul care isi face aparitia si mai rar.  

 

“Intra patra sau a cincea ma urc daca mai este loc.”

 

“Ele vin incarcate ca fac tot satul imprejor”.

 

Oamenii se plang ca microbuzele circula foarte rar, iar soferii nu respecta niciun fel de grafic. Desi spun ca au cerut ca autoritatile sa gaseasca o solutie, nimic nu s-a schimbat.

 

"Oameni au cerut ca ruta sa circule pana la Topaz nu toata Botanica dar ei spun ca nu microbuze pentu Chisinau”

 

SOFER MICROBUZ: “Dar cum doriti cu cativa lei sa circule atatea microbuze”.

 

Admistratorul rutei 135 spune ca in ultimii  doi ani a fost nevoit sa scoata din circulatie jumatate din microbuze pentru ca nu reusea sa acopere cheltuilele de intretinere, dar si sa achite salariile soferilor. Asa ca acum au ramas doar 15 maxi-taxiuri fac zilnic legatura intre Truseni si Chisinau. 

 

Sergiu OLARU, ADMINISTRATORUL RUTEI 35: “Nu am vrut sa le scoatem, dar..".

 

Functionarii de la Primaria Truseni ne-au spus suburbia se confrunta cu aceasta problema de un an si asteapta ca Directia Transport sa intervina. Nu am reusit inca sa obinem o reactie de la directie


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn