Liderul PL a anuntat astazi, intr-o conferinta de presa, ca apelul liberalilor pentru data de 19 noiembrie este boicotarea referendumului.

Publicat:27.09.2017, 09:29

Mihai GHIMPU, LIDER PL:  "Desfasurarea acestui referendum si plus cele doua dosare demonstreaza doar ca este vorba de un dosar politic.

Este legat de PL, de mine, nu convin oligarhilor si nici Moscovei. Suntem unicul partid unionist. 

 Politica a ramas tot timpul bata, daca nu poti intra pe usa, atunci intri pe fereastra cu Katiusa subsuoara, nu cu Katiusa care saruta ci cu Katiusa care impusca.Astazi incepe examinarea dosarului in fond, sunt mai multe cereri inainte de a examina in fond.

Decizia CEC de a desfasura referendumul pe 19 noiembrie este vadit ilegala, este inca o dovata in plus ca este un dosar politic.

Acum cetatenii urmeaza sa decida daca dau dreptate socialistilor. Noi am oprit referendumul lui Dodon.

Odata ce primarul e suspendat din functie, nu Dodon - Plahotniuc sau Plahotniuc - Dodon trebuie sa decida ci instanta de judecata.

Referendumul nu poate avea loc indiferent daca e suspendat sau nu pentru ca a depasit cele 45 de zile.

Sa faca exceptie si sa se conduca de legea care face exceptie. Daca la ei in cap e razboi, dar de fapt e razboi cu unionistii. Numai cu bata, cu tancul, cu Katiusa, cu razboi, cu tot.

Acestia sunt politicienii Dodon, Plahotniu, Kremlinul, Moscova, dar legea? Judecatori, procurorii, toti cei care reprezinta legea, ei activeaza in URSS sau in Moldova, stat independent?

A venit Dodon si i-a zis: te rog domnul Plahotniuc, ajuta-ma sa indeplinesc ce am promis la Moscova, sa scap de unionisti.

Polnostiu obnogleli ( tr. din rusa... nesimtire totala )

Ei au uitat ca acest pamant este pamant romanesc, iar noi suntem romani. Ei au pamantul lor, bogat, cu bogatii, sa ne lase pe noi in pace.

Daca cetatenii l-au ales pe Dorin Chirtoaca, atunci lasa sa-si indeplineasca mandatul. Poftim, la alegerile viitoare, domnul Plahotniuc, Dodonel sa vina si sa castige. Ei au inteles ca nu pot sa castige legal si au luat bata si rezolva problemele.

Am decis sa boicotam acest referendum. Scopul nostru este nu ca sa mergem la referendum ca sa votam impotriva demiterii ci sa-l boicotam. Castigul nostru este ca noi sa pastram capitala, care are, incepand cu 2007 o alta directie, directia romaneasca. Numai asa ii putem opri pe acesti doi care isi inchipuie ca sunt nustiu ce. Puterea apartine dvs, nu celor care au instantele.

Sa nu iasa la referendum lumea. Cei care sunt alegatorii socialistilor, ai lui Plahotniuc trebuie sa inteleaga ca Dodon este folosit de Plahotniuc pentru a lua capitala. Lupta e intre Ghimpu si Plahotniuc."

 Referendumul de demitere a lui Dorin Chirtoaca va avea loc pe 19 noiembrie. CEC a cerut deja Parlamentului 9 milioane de lei pentru organizarea plebiscitului, iar Andrian Candu a anuntat ca banii vor fi alocati. 

Presedintele Igor Dodon si liderul PD Vlad Plahotniuc nu au comentat deocamdata declaratiile lui Ghimpu.