Mobilizare astazi in jurul cafenelei Guguta din capitala. Echipati cu maturi, greble si manusi cativa tineri au adunat gunoiul din jurul cladirii. In scurt timp acestia au adunat mai bine de 10 saci de gunoi. Tinerii spun ca acesta este un loc public si nu ar trebui sa arate in asa hal.

Publicat:14.07.2018, 12:31

Dis de dimineata tinerii s-au adunat langa cafenea si s-au pus pe treaba. In mai putin de o ora au adunat mormane de gunoi.

“Aici exista un acoperis ceea ce este foarte convenabil noua. In caz ca e timp rau noi putem sa ne adapostim aici.”


Tinerii spun ca in jurul cafenelei zilnic se joaca zeci de copii, este un loc public si ar  trebuie sa fie curat. Alaturi de ei a adunat gunoi si interpretul Pasha Parfeni. 

“Am gasit aici o sticluta care demult nu mai exista, demult nu s-a facut curat aici de vreo  10-15 ani.” 

 Tinerii spun ca nu vor permite ca localul sa fie demolat. 

“Trebuie sa ramana in proprietate publica ca sa aiba acces aici toti oamenii.”

 In locul cafenelei Guguta din gradina publica Stefan Cel Mare se va ridica bussines centru cu 10 etaje. Cladirea va fi construita de compania Regata Imobiliare, detinuta de noul presedinte al Federatiei de Tenis, Ceslav Chiurii si va costa pana 12 miloane de euro. 

Proprietarul spune ca probabil va cumpara si cinematograful Patria pentru realiza proiectul insa deocamdata nu stie cand va fi incepe demolarea cafenelei, dar va fi luata in considerare si infrastructura parcului.