Moldova s-a clasat pe locul 10 la Eurovision. Cei de la Doredos au obtinut 209 puncte, cele mai multe fiind din partea telespectatorilor. Au fost apreciati si de internauti, in special pentru prestatia scenica, asa ca artistii au dezvaluit cateva trucuri de dupa culise.

Publicat:13.05.2018, 12:23

Este evolutia celor de la Doredos, in marea finala de la Eurovision. Se pare ca piesa cu titlul sugestiv “My lucky day” chiar le-a purtat noroc moldovenilor, acestia reusind sa se claseze in top 10 al castigatorilor. 

Moldovenii au obtinut 209 puncte, intre care 115 le-au primit in urma votingului. Telespectatorii din Romania si Rusia ne-au acordat cate 12 puncte, 10 puncte au oferit italienii si israielienii, iar 8 puncte-bulgarii. Mai putine puncte le-au dat celor de la Doredos membrii juriului. Din cele 94 de puncte, 12 au venit din partea Rusiei.  

"Punctele noastre merg spre Moldova.“ 

 Iar juriul din Moldova a apreciat cu 8 puncte prestatia italienilor, iar cu 10 puncte pe cea a ucrainenilor.  

"Ale noastre 12 puncte si o imbratisare le oferim Estoniei."

 Cei de la Doredos au iesit in evidenta prin prestatie scenica, fiind apreciati pentru asta de internauti. Intr-un final, artistii au filmat cum are loc procesul dupa cortina, si au publicat momentul pe retelele de socializare. 

Presedintele Igor Dodon i-a felicitat pe reprezentantii tarii noastre printr-un mesaj pe facebook. 

“Multumiri aparte prietenului meu, artist al poporului in Federatia Rusa, Filip Kirkorov care a fost alaturi, i-a incurajat si i-a sustinut pe interpretii moldoveni. “, a scris Igor Dodon. 

Cel mai bun rezultat a fost inregistrat de Moldova la Eurovision anul trecut, de catre formatia SunStroke Project, care a ocupat locul 3. In 2005, Zdob si Zdub a clasat tara noastra pe a sasea pozitie, iar in 2007, Natalia Barbu a obtinut locul 10.