Google+

Moldsilva a ridicat interdictia de a merge la padure de Pasti. Astazi au fost imprastiate ultimele substante chimice. Imagini din interiorul aeronavei, in timpul zborului- VIDEO

Moldsilva a ridicat interdictia de a merge la padure de Pasti. Astazi au fost imprastiate ultimele substante chimice. Imagini din interiorul aeronavei, in timpul zborului- VIDEO
Embed:

Verde pentru picnicurile de Pasti. Cei de la Moldsilva au ridicat interdictia de a merge la padure de Pasti, deoarece au terminat de stropit copacii cu insecticid mai repede decat si-au programat. Astazi au fost imprastiate ultimele substante chimice peste padurea din satul Susleni din Orhei.


Astazi elicopterul care a imprastiat insecticid peste padurile din tara a efectuat ultimul zbor. 

 

Serghei VASILCIUC, INGINER INSTITUTUL DE CERCETARI SI AMENAJARI SILVICE “Cu norma de 3 litri la hectar prelucram 200 de hectare la un zbor.”

 

Elicopterul MI2 a fost inchiriat de la compania “MOLDAEROSERVICE”, care vine la pachet cu un pilot, un tehnician si soferul care transporta combustibilul necesar aeronavei. La un singur zbor aeronava consuma 200 de litri de kerosen, pentru care Moldsilva achita peste 30 de mii de lei.

 

Patricia PODOLEANU, REPORTER PRO TV “Acum ne aflam la aproximativ 35 de metri de pamant si la 10 metri de varful copacilor. In cabina se afla doar pilotul care manevreaza totul. De pe geamul aeronavei se poate observa cum instecticidul este imprastiat peste arbori. Un Zbor obisnuit dureaza aproape 30 de minute in funcţie de suprafaţă zonei."

 
Cel care a avut grija in acest an ca totul sa functioneze este pilotul Valeriu Safriuc, care de 35 de ani traieste printre nori. 

 

Valeriu SAFRIUC, PILOT ELICOPTER “MOLDAEROSERVICE” “Actualmente, pentru lucrul asupra pădurilor, nu există un elicopter mai bun la capitolul economie şi calitate.“

 

Pe langa padurea din Orhei au fost stropite cu insecticid si cele din Chisinau, Straseni, Nisporeni si Ialoveni. Prin urmare, pana la Pasti, se va consuma saptamana de profilaxie care prevede interzicerea accesului oamenilor si animalelor in sectoarele forestiere.

 

Serghei VASILCIUC, INGINER INSTITUTUL DE CERCETARI SI AMENAJARI SILVICE “La sarbatorile de intai mai se poate de iesit la un picnic la populatie.”

 

Padurile au fost stropite in scop profilactic, pentru a preveni devorarea arborilor de catre insectele daunatoare in special a omizilor. Tratamentul celor 7 mii de hectare de fasii forestiere a costat Moldsilva 2,5 milioane de lei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn