Nici astazi, magistratii de la judecatoria Chisinau, sediul Centru, nu au pronuntat sentinta in cazul mortii lui Andrei Braguta. Un specialist urma sa analizeze probele din dosar, insa acesta nu a mai venit la sedinta. Asa ca judecatorii si procurorii i-au luat, din nou, la intrebari pe inculpati.

Publicat:20.10.2018, 12:57


Expertul, invitat la sedinta pentru a analiza toate probele din dosar, nu a venit la sedinta pentru ca astazi nu este zi de lucru. 

Ruslan LUPASCU, PROCUROR: "Sa spuna ceva despre specialist si ce urma sa faca."

 Asa ca instanta a decis sa fie reluata cercetarea judecatoreasca, iar inculpatii au fost luati la intrebari.

Ruslan LUPASCU, PROCUROR: "In sedinta de astazi au fost cercetate unele documente care nu au fost cercetate in sedintele anterioare, care se refera la obligatiile de serviciu ale angajatilor cu statut de inculpat."

 Avocatul lui Andrei Braguta spune ca angajatii penitenciarului unde a fost plasat acesta nu au actionat la timp. 

Victor MUNTEANU, AVOCATUL RUDELOR LUI BRAGUTA: "Unul din inspectorii care erau la serviciu in noaptea uciderii lui Andrei Braguta se odihnea..."

Urmatoarea sedinta in acest caz a fost programata pentru luni. Pana acum, cinci sedinte au fost amanate, din diferite motive.

Andrei Braguta a fost retinut in luna august a anului trecut pentru depasirea limitei de viteza. La scurt timp de la arest, tanarul s-a stins in penitenciarul 16. El ar fi fost batut de detinuti, iar politistii nu au intervenit.