Numele noului candidat la functia de premier, Ion Paduraru, apare in autodenuntul lui Ilan Shor, in baza caruia a fost retinut Vlad Filat.

Publicat:14.01.2016, 22:31

Intr-un fragment din autodenuntul scris de Ilan Shor, acesta il infatiseaza pe Ion Paduraru ca interpusul companiei LeBridge la Vlad Filat.

"[...] Concomitent, firma noastra a devenit tinta controalelor inopinate si repetate din partea institutiilor abilitate (Serviciul Vamal, FISC, MAI). Cei care verificau faceau trimitere la indicatii de sus, dand de inteles ca acestea vin din partea primului ministru Filat. Analiza celor intamplate a aratat ca premierul Filat a inceput sa ne atace la comanda LeBridge, iar interpusul LeBridge la Vlad Filat era Ion Paduraru (in prezent consilierul presedintelui RM). Dupa cateva aluzii din mai multe parti, precum ca problema se rezolva doar cu implicarea lui Vladimir Filat, am hotarat sa-l sun si sa-i solicit o intalnire, pentru a discuta despre problemele iscate [...]".

In autodenuntul scris de Ilan Shor, primarul de Orhei vorbeste despre relatia sa cu Vlad Filat. In baza actului in data de 15 octombrie, fostul premier Vlad FIlat a fost retinut de Centrul National Anticoruptie. Actualmente Filat este detinut la penitenciarul nr. 13 din Chisinau, iar o parte din dosarul sau a fost transmis in instanta de judecata.

Procesul verbal, INTEGRAL, IN ROMANA, in care Ilan Shor povesteste intreaga sa relatie cu Vlad Filat

Cine este Ion Paduraru, candidatul desemnat la functia de premier