Google+

O companie inregistrata intr-o zona off-shore, care ar trebui in aceasta vara sa construiasca PARCARI in capitala va primi 60 la suta dintre acestea pe tava - VIDEO

O companie inregistrata intr-o zona off-shore, care ar trebui in aceasta vara sa construiasca PARCARI in capitala va primi 60 la suta dintre acestea pe tava - VIDEO
Embed:

O companie inregistrata intr-o zona off-shore, care ar trebuie in aceasta vara sa construiasca parcari in capitala va primi 60 la suta dintre acestea pe tava. Potrivit activistului Victor Chironda locurile ar urma sa fie amenajate odata cu reconstructia strazilor Alecsandri, Stefan cel Mare si altele din creditul BERD. Municipalitatea sustine ca lucrurile nu stau chiar asa, iar blogherul pe alocuri minte.


Potrivit activistului Victor Chironda, anul trecut municipalitatea a incheiat un contract de parteneriat public privat care prevede amenajarea a 2500 de locuri de parcare in centrul Chisinaului.


Victor CHIRONDA, ACTIVIST CIVIC “Strazile unde trebuiau sa fie amenajate locurile de parcare, coincid cu cele care sunt reparate in proiectul BERD. Puteti sa vedeti cu linie intrerupta neagra stazile care sunt reparate in proiectul BERD. Strazile Alecsandru cel Bun si Tighina la fel vor fi reparate din BERD.”

 

Astfel, potrivit lui Chironda, agentului economic practic ii sunt date pe tava mai mult de 60 la suta din locurile de parcare. Contractul prevede ca 10 la suta din profitul care va fi acumulat de pe urma parcarilor, va fi virat in contul primariei, iar 90 la suta ii revine agentului economic, mai spune activistul.

 

Victor CHIRONDA, ACTIVIST CIVIC “Acesta este un furt de gradul doi. Noi, chisinauienii va trebui sa intoarcem creditul BERD, sa platim taxele pentru parcari. Din aceasta suma, 90 la suta din rulaj, care conform calculelor, obtinem 690 de milioane de lei pe an, ceea ce inseamna 30 de milioane de euro. Noi presupunem ca in spatele acestei companii stau aceeasi functionari de la primarie.”

 

Totusi, indiferent de orice, soferii abia asteapta ca in capitala sa fie amenajate  mai multe locuri de parcare.

 

Activistii cer anularea contractului de amenajare a locurilor de parcare si renegocierea conditiilor acestuia.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn