Google+

O femeie, aflata in a 38-a saptamana de sarcina, s-a stins la spitalul din Cimislia: si bebelusul ei a murit

O femeie, aflata in a 38-a saptamana de sarcina, s-a stins la spitalul din Cimislia: si bebelusul ei a murit
Embed:

S-a intamplat in noaptea de 10 spre 11 octombrie in Spitalul Raional din Cimislia. O gravida care avea termen de sarcina de 38 de saptamani a fost adusa cu ambulanta, unde a fost lasata sub supraveghere fiind suspectata de o infectie respiratorie acuta. Tanara a murit putin peste miezul noptii, iar cauza declarata in acest moment ar fi disectie de aorta cu tamponada acuta a cordului, scrie sanatateinfo.md

 

„Gravida a fost adusă pe data de 10 octombrie la ora 17:00 de către serviciul de urgenţă cu suspecţii respiratorii virale acute, cu o temperatură aproape în limitele normei, subfebrilă, cu clinică minoră de cefalee. Medicul de gardă a luat decizia de a rămâne sub supraveghere, având parametrii fiziologici normali. Se afla sub supraveghere în UPU, noaptea era monitorizată, medicul a văzut-o la 1:00 şi peste o oră şi jumătate ea a decedat. La internare nu a trezit vreo suspecţie cu riscuri înalte, de aceea a fost lăsată sub supraveghere. Este o stare nu foarte des întâlnită”, a spus directoarea Spitalului Raional Cimişlia, Mariana Florea, noteaza sanatateinfo.md.

 

Potrivit spuselor directoarei, gravida ar fi trebuit să se prezinte pe 9 octombrie la medicul ginecolog ca să fie trimisă la Institutul Mamei şi Copilului, dar nu ar mai fi venit. Aceasta ar fi fost consultată pe data de 8 octombrie de către medicul oftalmolog, fiind suspectată de subluxaţie cristalină, sindrom Marfan.

 

Avea interdicţie de a naşte fiziologic, de aceea medicul ginecolog i-ar fi recomandat să se prezinte a doua zi la spital pentru a fi trimisă la IMC, unde urma să fie spitalizată şi să nască.

 

CITESTE MAI DEPARTE PE SANATATEINFO.MD


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn