La trei ani dupa ce cancerul la san a desfigurat-o, un alt diagnostic i-a dat peste cap toate planurile. Unica dorinta fiind cea de a ramane in viata pentru a-si putea creste cei trei copii. Este povestea trista a unei femei de 36 de ani din Magdacesti, care acum doua luni a aflat ca are leucemie. Boala este la inceput, iar medicii din Turcia ii spun ca are de vindecare. Tratamentul este insa destul de costisitor, asa ca oamenii din sat i-au sarit in ajutor.

Publicat:03.07.2018, 16:58

Cu rugaciune -asa isi incepe, dar si incheie ziua copiii familiei Bitlan din Magdacesti. Gandul la cel de sus le da puteri sa lupte alaturi de mama lor, care acum doua luni a fost diagnosticata cu leucemie.

”Mama avea niste vanatai care apareau de la cea mai mica lovitura. A dat analize si toate analizele de sange erau rele.” 

”Primeste tratament, chimioterapie si sta sub supravegherea medicului. I s-a spus ca are sanse. Rata de vindecare este de peste 95%. E chin. Sunt dureri mari. Cred ca o sa trecem cu rugaciune peste toate.” 

 Acum Aliona Batlan este la tratament in Turcia. Acesta este unul de durata, dar si foarte costisitor. Specialistii turci, care i-au oferit o sansa la viata, au cerut pentru patru sedinte de chimioterapie 100 de mii de dolari. Din donatii familia abia de au strans 20% din suma.

“Pentru familia noastra e foarte mare suma. 100 de mii… Le-am spus ca eu asa bani nu ma vazut niciodata.” 

 Sotul Alionei este sofer de cursa. Pana acum  deplasarile sale erau lungi, dar de cand sotia s-a imbolnavit din nou a renuntat la serviciu pentru ca nu are cine stea cu cei trei copii. Acum familia lupta din rasputeri sa adune suma  necesara pentru tratament.

”Oamenii care pot sa ne ajute. Sa nu mai stie nimeni de asa boala severa ca asta.” 

 Aflata in Turcia, femeia nu a putut fi prezenta la ziua de nastere a mezinei asa ca i-a transmis imbratisari prin internet. Tot pe aceasta cale familia isi spune in fiecare zi buna dimineata si noapte buna.

”-Mama, cum te simti? -Ca te vad pe tine ma simt mai bine. Va vad pe toti. - Vreau sa vin repede acasa pentru ca te iubesc. Imi este foarte greu fara tine.”

”Speram in scurt timp sa ma fac bine si sa vin acasa.”

”Pentru mine cel mai important e sa o aud in fiecare dimineata ca e totul bine.” 

 In lipsa mamei, copii se alina cu gandul la  ea.

Mama mereu spunea ca trebuie sa fim simpli. Sa nu ne comportam urat cu cei din jur. Mama cand imi dadea un sfat cum sa procedez si eu asa faceam, anume atunci rezultatul era unul bun. Intre mine si mama e cea mai stransa prietenie.” 

”Nu se da batuta. Chiar daca o durea, ea se tinea ca e bine. Asa e de firea ei.”

"Dragoste la prima vedere si exista si pana in ziua de azi.” 

 Pentru a colecta bani, mai multe echipe de fotbal s-au strans pe stadionul din Ratus pentru a juca fostbal. Fiecare jucator a donat cate 200 de lei.

Cei care vor sa doneze bani pentru cazul Alionei Bitlan, pot gasi datele conturilor bancare pe siteul protv.md.

”Cea mai mare dorinta a noastra e ca mama sa fie bine, sa vina acasa.” 

Date bancare:

 MD12AG000000022593407982 lei, MD82AG000000022593407983 euro, MD55AG000000022593407984 dolari.

2910 (abonati Unite), 1 SMS 45 lei.

2910 (abonati Molldcel) 1 SMS 45 lei.