O femeie in varsta de 68 de ani din Causeni se plange ca a fost batuta si alungata de acasa de fiica sa. Revenita de la munca din Israel, aceasta i-ar fi cerut sa-i lase averea si sa plece. Tanara, insa, sustine ca mama sa a inscenat actele de violenta, facandu-si singura vanatai. Politia din sat spune ca nu se implica pentru ca judecata ar urma sa faca lumina.

Publicat:16.08.2018, 15:05

Lidia Popusoi din orasul Causeni spune ca de cand i-a dat casa drept mostenire fiicei sale,  nu mai are loc in propria ei gospodarie. Ea se plange ca tanara o bate si o alunga de acasa. Ultima data ar fi luat-o la pumni chiar de ziua ei, povesteste ea.

Lidia POPUSOI, MAMA:Dar din pumni si din batai nu scap. Azi mi-a legat poarta si mi-a zis ca daca ma duc sa o deschid imi taie mainile si o sa dorm afara.” 

 Fiica a locuit cativa ani peste hotare, timp in care mama ei a avut grija de cei doi copii minori pe care i-a lasat acasa. Batrana se plange ca a muncit toata viata ca sa construiasca aceasta casa, iar acum nu stie unde sa se duca.

VERONICA POPUSOI, FIICA:Ea de cate ori se duce se zgarie, se loveste si chiama politia si de cate ori a venit politia ea era bata. Veronica, dar de ziua mea tot eram beata? Tot erai beata.”  

 Vecinii au pareri impartite. Unii afirma ca de vina ar fi mama care s-ar implica in viata personala a fiicei, iar altii spun ca este inadmisibil ca cineva sa-si dea mama afara din casa.

“Cand a venit acasa de peste hotare, ne-a chemat la ea si o batut cu pumnul in masa si a zis ca de azi inainte noi suntem aici stapani. Acum iata a batut-o eu nu intru ca nu ma primeste in ograda.”

 “A alungat barbatul de acasa si peruma fata si-a gasit alt baiat dar ea nu-i dadea voie la baitul cela in casa.”  

 Specialistii recomanda batranilor ca, inainte de a-si dona averea, fie chiar si propriilor copii, sa tina cont de sfaturile unui avocat.

Ion OBOROCEANU, AVOCAT:Inainte de a face astfel de donatii persoanele sa se documnteze foarte bine, cel mai bine sa intre in proprietate doar dupa decesul acestor persoane.”

 Lidia Popusoi a sesizat si oamenii legii despre ce se intampla in familia sa. Seful Inspectoratului de politie Causeni ne-a spus ca politistul din localitate a fost la fata locului ori de cate ori a fost chemat in acest conflict, dar nu poate lua masuri intrucat cazul a ajuns in atentia judecatorilor, dupa o plangere depusa de Lidia Popusoi, asa ca oamenii legii asteapta decizia instantei.