O noua spargere a fost descoperita ieri la Vorniceni, acolo unde in ultima perioada, localnicii sunt terorizati de niste hoti pe care oamenii legii nu reusesc sa-i prinda. Se presupune ca indivizii au intrat in gospodarie mai demult, iar de furat nu au furat nimic. Proprietarii au observat usa sparta abia aseara. Intre timp, de capul politistilor locali care nu reusesc sa le dea de urma hotilor, s-a apucat conducerea Inspectoratului General de Politie, pornind o ancheta interna.

Publicat:13.03.2017, 13:00

“Iata au spart acest geam, au intrat inauntru si au iesit pe usa din fata casei. Cheia era in usa, pedinauntru si a reusit sa iasa usor.”

Ion Budu, care este fratele proprietarei casei, spune ca ieri seara a venit ginerele femeii de la Chisinau ca sa ia niste provizii din beci. A gasit geamul de la usa spart si toata casa ravasita. Nu s-a furat nimic, asa cum femeia nu ar fi avut nimic de pret in casa.

 Ion BUDU, LOCALNIC: "Ce cautau nu au gasit. Ei cauta numai bani si aur. Mia-u zis de prin sat ca ei daca intra si nu gasesc nimic ap distrug toata casa. Taie covoare, strica mobila.”

Nu se stie cand exact s-a produs spargerea, asa cum nici vecinii nu ar fi vazut sau auzit ceva. Politia presupune ca totul s-ar fi intamplat cu cateva zile in urma. Totodata, dupa ce ieri seful IGP, Alexandru Panzari a mers la Vorniceni pentru a discuta la acest subiect cu autoritatile locale, a fost dispusa initierea unei anchete interne.

Potrivit politiei, localnicii au inceput sa fie terorizati de hoti din luna februarie. Oamenii legii au inregistrat in total 18 cazuri in care s-a furat din case, localnicii insa vorbesc despre cel putin 60 de case pradate.

Potrivit sefului Inspectoratului de Politie din Straseni, hotii patrundeau in locuinte atunci cand nimeni nu era acasa. Politia spune ca acum cateva saptamani ar fi identificat in satul Peresecina cativa suspecti si chiar a retinut o persoana.