O padure din sectorul Rascani s-a transformat intr-o gunoiste unde deseurile sunt aruncate cu sacul. Cei care locuiesc in apropiere spun ca nu mai pot trece pe acolo din cauza mizeriei. Autoritatile municipale sustin, insa, ca nu e treaba lor sa faca ordine in padure.

Publicat:25.05.2018, 13:49


Padurea din sectorul Rascani, situata in  apropiere de strada Ceucari nu mai este de mult un loc in care sa vrei sa te plimbi. 

Daniela FOCSA, REPORTER PRO TV: “Chiar la intrarea in aceasta padure, vizitatorii dau cu ochii de o priveliste destul de urata. Terenul s-a transformat intr-o adevarata gunoiste cu tot felul resturi, saci si sticle de plastic. Mormanele de gunoi cresc de la o zi la alta si mai ales noaptea, spun trecatorii.” 

 De ambele parti ale drumului care strabate padurea, in loc de flori, cum ar fi normal, stau gramezi de gunoi. La capatul acestuia dai  de un izvor. Acolo, sotii Zamfir s-au oprit sa bea apa. 

MARIA ZAMFIR: “Inaite era un iaz frumos, venea lumea se odihnea. Numai se aduce aici gunoiul, dar nu se ia. intr-un timp era un panou pe care scria ca cine aduce gunoiul are amenda, cred ca noaptea aduc, ziua nu vedem.”

 In locul unde acum cativa ani era un lac, acum este o mlastina acoperita de stuf. 

“Inaite era bine si pentru copii si pentru mari, aveau unde sa se scalde, dar acum... Cum a dat drumul la iaz, ca sa-l curate, e bun curatit.” 

 Inspectorii care patruleaza pe aici spun ca unii dintre cei care arunca gunoaie au fost amendati, dar situatia ar trebui tinuta sub control de politistul de sector.

“Persoanele au fost depistate si pe timp de zi si pe timp de noapte. Nu sunteti DVS responsabili sa raportati? - Nu avem asa idicatii, dar oricum se documenteaza, se sactioneaza.”

Cei care locuiesc pe strada Ceucari spun ca nu mai au unde sa se plimbe cu copiii si sunt nemultimiti ca autoritatile nu iau atitudine.

“Lumea, se mai plimba, dar pana ajunge acolo e un dezastru. Se construiesc imprejur case si cred ca e arunca, dar la cine sa apelam.” VOX

“Era cel mai curat lac, dar acum e imposibil sa treci. In partea celalta au facut asa o mizerie si, in special, si chimicale se arunca acum, dar copiii nostri se plimba.” 

“Noi de mult ne revoltam, ce si cum s-a intamplat nu stim. Dupa apa mergem si deja nu avem pe unde trece.”   

Contactati de PRO TV, reprezentantii intreprinderii municipale Spatii Verzi spun ca aceasta padure nu mai este in gestiunea lor. Solicitati de noi, specialistii de la Inspectoratul Ecologic ne-au spus ca, de fapt, primaria ar trebui sa faca ordine acolo. Acestia ne-au anuntat, dupa filmari, ca vor merge intr-o vizita sa vada care este situatia in padure.