Google+

Odata cu incalzirea vremii subsolurile blocurilor din capitala s-au umplut de purici si sobolani. Asa ca muncitorii au inceput dezinsectia. Pentru lupta cu parazitii, municipalitatea a alocat 1 milion 900 de mii de lei - VIDEO

Odata cu incalzirea vremii subsolurile blocurilor din capitala s-au umplut de purici si sobolani. Asa ca muncitorii au inceput dezinsectia. Pentru lupta cu parazitii, municipalitatea a alocat 1 milion 900 de mii de lei - VIDEO
Embed:

Odata cu incalzirea vremii subsolurile blocurilor din capitala s-au umplut de purici si sobolani. Asa ca muncitorii au inceput dezinsectia mai devreme decat era planificata. Pentru lupta cu parazitii, municipalitatea a alocat 1 milion 900 de mii de lei.


Astazi muncitorii de la Centrul de Sanatate Publica au storpit cu o solutie speciala toate subsolurile din mai multe blocuri de pe strada Gheorghe Madan din sectorul Rascani. Tractorul cu un rezervor incarcat cu dezinfectant s-a deplasat la adresele stabilite din timp. Pe drum, angajatii, au fost opriti de cativa locatari care I-au rugat sa treaca si pe la ei. Oamenii se plang ca puricii si soareci au invadat nu doar subsolurile, ci chiar si unele apartamente. 

 

“Tot spunem sa vie de la JEC, si vin si nu intra in subsol, si sunt soboloni."

“Nu putem scapa de ei ne invadeaza, cel mai strasnic ca s-a ridicat si la etaje.” 

Aceasta profesoara de la Centrului Comunitar pentru tineri spune ca soarecii au ajuns si la ei. 

 

Margareta CHIFEAC, PROFESOARA: “Cum ne-am luptat noi cu ei, cateva luni, otrava nu putea sa punem ca sunt copii.”

 

 Muncitorii afirma ca substanta dizifectanta va tine departe insectele si rozatoarele cel putin doua luni. 

 

“Daca vor strupi pana la infund.”

 

“Tintari, stiti ce multi sunt, ce umezeala este acolo. Anul trecut dupa ce au prelucrat, au disparut tantarii.” 

 

Lucrarile de dezinsectie si deratizare sunt efectuate de Centrul de Sanatate Publica deja al doilea dupa ce institutia a castigat licitatia organizata de autoritati. In acest an primaria alocat 1 milion 900 de mii de lei pentru nimicirea insectelor si a rozatoarelor.

 

Ion BURDIUMOV, SEF DIRECTIA LOCATIV COMUNALA: “Deja aproape 30 la suta am facut dezinfectia.  Pana la sfarsitul lunei cred ca terminam.”

 

 Seful directiei spune ca lucrarile au inceput in luna martie si se vor incheia la inceputul verii. Dar daca va fi nevoie se va interveni si in lunile urmatoare. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn