Google+

Oficial: Recensamantul s-a incheiat si nu se mai prelungeste. 210 mii de moldoveni vor ramane nenumarati

Oficial: Recensamantul s-a incheiat si nu se mai prelungeste. 210 mii de moldoveni vor ramane nenumarati
Embed:

Recensamantul s-a incheiat ieri si nu se mai prelungeste. Este anuntul directorului Biroului National de Statistica, dupa ce ieri mai multi recenzori spuneau ca mai au la dispozitie inca 2 zile pentru a chestiona respondentii. Totodata mai multi cetateni ne-au spus ca recenzorul a trecut astazi pe la ei.

 

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL DE STATISTICA: ”Nu se prelungeste termenul, raman nerecenzate la perioada asta. Recensamantul este un exercitiu statistic, care permite o abatere de la plus minus 6%”.

 

Asta inseamna ca autoritatile vor fi multumite chiar daca peste 210 mii de moldoveni vor ramane nenumarati.

 

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL DE STATISTICA: ”In perioada 26-28 mai inspectorii controlori vor verifica datele, in cazuri de neacoperire, vor merge in teren”.

 

Totusi, spune directorul Biroului de Statistica, cei care nu si-au dus la bun sfarsit sarcina vor fi sanctionati.

 

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL DE STATISTICA: ”Echipa de disciplina lucreaza la subiectul dat, in urma prezentarii actelor de predare-primire nu vor fi salarizati”.

 

In perioada 16-29 iunie se va mai desfasura un recensamant de control pe  un esantion mai mic de persoane, doar pentru a valida rezultatele celui petrecut deja.

 

Lucia SPOIALA, DIRECTOR BIROUL DE STATISTICA: ”Va fi un esantion stratificat in baza categoriei pe varste, sexe, rural-urban".

 

De asemenea, cei care au completat chestionarele si le pot verifica la circumscriptiile lor, care vor ramane deschise pana la 31 mai.

 

Rezultatele recensamantului, care s-a incheiat ieri, vor fi prezentate la sfarsitul anului. Pentru acest exercitiu am cheltuit 89 de milioane de lei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: recensamant, statistica, populatie,

s-a intamplat acum 1 an:

  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn