11 elevi de la gimnaziul din Prodanesti, Floresti au ajuns la spital dupa ce s-au intoxicat cu pastile. Profesorii au chemat salvarea si politia dupa ce au observat ca elevii se simt rau. Potrivit politiei, copii au luat medicamentele de la o colega care sufera de tensiune intracraniana.

Publicat:20.12.2017, 12:58

Incidentul s-a intamplat in aceasta dupa amiaza. Potrivit profesorilor, copii, care au 13 si 14 ani, fiind elevi in clasele a 7-a si a 8-a, au inceput sa simta rau in timpul orelor, avand simtpome de voma si ameteli. Imediat la gimnaziu a fost chemata ambulanta. Medicii au stabilit ca elevii s-au intoxicat.

Dupa ce le-a fost acordat primul ajutor, acestia au fost urcati in  doua ambulante impreuna cu parintii  si au fost transportati la Spitalul raional Floresti. Parintii care au fost chemati la scoala, imediat dupa incident nu intelegeau ce se intampla. 

“ Eu nu stiu! Eu nu stiu!"

Ofiterul de presa a inspectoratului din Floresti, Diana Fomin ne-a spus ca elevii au luat pastile de la o colega, care sufera de  tensiune intracraniana. 

Diana FOMIN, OFITER DE PRESÄ‚ INSPECTORATUL FLORESTI: “Ei zic ca au adminstrat cate o pastilA dar asta urmeaza sa stabileasca medicii, medicamente erau administrate de o fetita la recomandarea medicului.”

 Politia urmeaza sa stabileasca cum au au ajuns medicamentele la elevi. 9 dintre ei au ramas internati in spital, iar medicii spun ca starea lor este satisfacatoare.