Google+

Pe aeroportul Chisinau a fost inaugurata si data in folosinta cea de-a doua pista. Pentru a o testa, un avion, in care au urcat si jurnalisti, a decolat si aterizat pe ea. Ce se va intampla cu cea veche- VIDEO

Pe aeroportul Chisinau a fost inaugurata si data in folosinta cea de-a doua pista. Pentru a o testa, un avion, in care au urcat si jurnalisti, a decolat si aterizat pe ea. Ce se va intampla cu cea veche- VIDEO
Embed:

Dupa mai multe taieri de panglici, astazi, cea de-a doua pista a aeroportului International Chisinau a fost inaugurata si data in folosinta. Sub privirile celor prezenti la eveniment, pista a fost testata. Un avion in care au urcat si jurnalisti a decolat, iar peste cateva minute a aterizat pe ea.

 

Revenim cu detalii.

 

In aplauzele celor prezenti, directorul Aviainvest si ministrul Economiei au fost cei care au taiat panglica de inaugurare.

 

Dupa inaugurare, pentru a testa pista, de pe ea a decolat un avion in care au putut urca cei prezenti la eveniment, printre care si jurnalisti. Dupa cateva cercuri deasupra aeroportului, avionul a aterizat pe noua pista.

 

Dupa inaugurarea acestei piste, urmeaza ca cea veche sa fie inchisa pentru reparatii.

 

Lucrarile de construictie a pistei au inceput inca in 2017. De atunci, fiecare segment construit a fost sarbatorit cu mare fast, fiind invitata si presa.

 

Pentru constructia pistei au fost alocati 17 milioane de euro. Pista are o lungime de 2383 metri si o latime de 45 metri, cu un termen de exploatare de pana la 30 de ani.

 

Cei de la Aviainvest sustin ca dupa darea in folosinta a pistei va fi posibila operarea mai rapida a aeronavelor si timpul de asteptare a pasagerilor va fi respectiv micsorat.

 

Aeroportul a fost dat in concesiune in anul 2013 pentru perioada de 49 de ani. Ilan Shor este presedintele Consiliului de Administratie al companiei Avia Invest, care gestioneaza aeroportul si s-a angajat ca investeasca 230 de milioane de euro in modernizarea lui. Anterior, seful de la CNA spunea o parte din miliardul furat din cele trei banci ar fi ajuns la aeroport si acolo ar fi ramas. Avia Invest a negat acuzatiile.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn