Google+

Peste 72 de familii din Soroca s-au mutat in casa noua. Oamenii au primit locuinte sociale de la stat. Care sunt familiile beneficiare - VIDEO

Peste 72 de familii din Soroca s-au mutat in casa noua. Oamenii au primit locuinte sociale de la stat. Care sunt familiile beneficiare - VIDEO
Embed:

Peste 72 de familii din Soroca s-au mutat ieri in casa noua. Oamenii au primit locuinte sociale de la stat, pe care insa nu le vor putea privatiza sau vinde. Printre beneficiari sunt familii cu multi copii, tineri specialisti si persoane cu nevoi speciale. Ceremonia de inmanare a cheilor a fost una fastuoasa la care a fost prezent si premierul Pavel Filip.

 

Familia Bujor  are doi copii si mai bine de 12 ani a trait in chirie. De ieri, insa cei 4 s-au mutat in casa noua. Mariana BUJORDe 12 ani sa Am fost si peste hotare in speranata sa adunam banisori, dar nu a fost posibil. Cele doua fetite se bucura ca in sfarsit vor avea camera lor.

 

"Nu vom mai umbla din casa in casa."

 

Si familia Grosu se numara printre norocosii care s-au mutat in casa noua.  Apartamentul  are o suparfata de 70 de metri patrati.

 

Olesea GROSU: “Ne-am gandit ca a fi a noastra, dar daca nu este posbil suntem multumit de ceea ce avem”.


Autoritatile, care ua taiat cu mare fat panglica, afirma ca pana la sfarsitul anului 2018, urmeaza a fi construite alte peste 700 de locuinte sociale. 


Vasile BATCA, MINISTRUL  CONSTRUCTIILOR: "Vor incepe constructiile locuitelor sociale in raionale Glodeni, Falesti, Rezina."

 

Pentru ridicarea celor doua blocuri s-au cheltuit 2,2 milioane de eur. 65% din suma au fost oferiti de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, iar 35% a fost contributia Consiliului raional Soroca. Aparatamentel se acorda in locatiune, astfel incat nu pot fi privatizate si vandute. Fiecare familie achita o taxa de 8 lei de metru patrat.

 

In cazul in care beneficiarii isi vor cumpara un imobil, vor ramane fara locuinta sociala.Proiectul de Constructie a Locuintelor sociale, finantat de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei a fost initiat in 2007 de catre comunisti fiind ridicate mai multe blocuri la Chisinau, Glodeni si Criuleni.

 

Faza a doua a proiectului a fost semnata in 2012 pe cand premeir era Vlad Filat, iar blocurile de la Soroca au inceput sa fie construite in 2014, ani in care democratii guvernau impreuna cu PLDM-ul pe care acum il acuza de toate relele. Costul total al Proiectului constituie 20,4 milioane Euro. Imprumutul este acordat pe o perioada de pana la 20 de ani inclusiv 5 ani perioada de gratie.  


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn