Politistul care a impuscat mortal tanarul de 20 de ani din Hancesti si proprietarul bazei de odihna unde s-a intamplat totul au primit mandate de arest pentru 30 de zile. Cei doi nu-si recunosc vina si pledeaza nevinovati. Procurorul de caz insa spune ca acestea sunt cercetati pentru omor comis intentionat.

Publicat:23.06.2018, 14:06

Astazi seful adjunct a politiei criminale din Hancesti si proprietarul bazei de odihna au comparut in fata instantei. Ei  au fost adusi cu escorta. Decizia a fost pronuntata cu usile inchise dupa care cei doi au iesit incatusati. Politistul care ar fi tras in tanarul de 20 de ani a vrut sa discute cu presa insa nu a fost lasat.

Avocatul proprietarului bazei de odihna spune ca atat clientul sau cat si politistul pleadeaza nevinovati, iar cel din urma a actionat pentru a se apara.

Tudor CHIRTOACA, AVOCAT:Nu a aplicat careva focuri, regreta cele intamplate. Au fost atacati, a fost legitima aparare, in continuare instanta urmeaza sa se pronunte.”

 Procurorul de caz cel care a cerut aplicarea masurii preventive de arest, spune pe perioada anchetei  urmeaza sa fie stabilit statutul celor doi invinuiti.

Victor CAZU, PROCUROR: Au pus infractiune, omor intentionat. Au fost audiat la, marturii. Polistul trebuia sa fie la munca? - fapte urmeaza sa fie stabiliet de instanta” 

 Incidentul a avut loc acum doua zile la o baza de odihna din Hancesti. Tanarul de 20 de ani a intrat fara voie impreuna cu doi prieteni intr-un bazin privat.

Potrivit procuraturii, seful adjunct al politiei criminale din oras, care tocmai efectua razii impreuna cu proprietarul, a scos arma si a tras. Ceilalti doi tineri care erau impreuna cu el ar fi fiul deputatului democrat Anatolie Zagorodnii si fiul sefului adjunct al Inspectoratului de Politie din Hancesti.