Politia a identificat mai multi provocatori care pregateau dezordini in masa la protestul anuntat pentru maine in centrul capitalei. Despre asta ar fi scris pe profiluri false pe retele de socializare. Unii dintre suspecti au fost deja citati pentru a fi audiati.

Publicat:23.06.2018, 16:30

Grigore MOGA, SEF DIRECTIE GENERALA URMARIRE PENALA: "Materialele de constatare care au servit drept temei pentru începerea urmaririi penale au fost acumulate de catre institutiile specializate al IGP. În cadrul urmaririi penale au fost identificate mai multe persoane care prin actiunile sale instiga la violenta, inclusiv incendieri, pogromuri, distrugerea de bunuri."

 Oamenii legii spun ca deocamdata nu poate fi facuta publica identitatea suspectilor.

Maine in partea a doua a zilei circulatia transportului in zona centrala a capitalei va fi restrictionata. Tot astazi politia a prezentat un nou serviciu care ar urma sa asigure legatura dintre dintre politiei si participantii la intruniri.

PPDA si PAS au anuntat proteste pentru maine. Manifestatiile au loc dupa ce Curtea de Apel a mentinut decizia Judecatoria Chisinau de invalidare a alegerilor locale din 3 iunie. Instanta a declarat alegerile locale nule, motivand ca Andrei Nastase a facut live-uri pe facebook in ziua scrutinului, iar asta ar fi fost in masura sa afecteze rezultatele.

Nastase a atacat la Curtea Suprema de Justitie decizia Curtii de Apel.Magistratii ar urma sa se pronunte in trei zile.